Silvia Merlo(53) overtar familiebedriften Saipem S.A:

KØBENHAVN, DANMARK – 13. desember 2021 – Novozymes, verdensledende innen biologiske løsninger, og Saipem, en avansert teknologisk og ingeniørplattform for sikker og bærekraftig kompleks infrastruktur og planter, har signert en samarbeidsavtale for utvikling av innovative løsninger for enzymatisk karbon fange. Det statlige norske oljefondet har sammen med sin amerikanske partner BlackRock opp mot 10 prosent av aksjene i Novoenzymes, skriver Nordic News.

Som en del av avtalen vil Saipem – som eier en enzymbasert CO2-fangstteknologi – være ansvarlig for å tilby prosess-, mekanisk- og utstyrsdesign, mens Novozymes vil levere enzymer samtidig som prosessen optimaliserer ytterligere gjennom enzyminnovasjon.

Novozymes A/S er verdens ledende produsent av enzymer og mikroorganismer til industribedrifter. Enzymatisk karbonfangst er mer bærekraftig i miljøhensyn og mer kostnadseffektiv sammenlignet med tradisjonelle CO2-fangstprosesser. Faktisk er det basert på bruk av enzymer som krever tilførsel av varme ved lavere temperaturer og en betydelig moderat bruk av kjemikalier, energi og som følgelig reduserer produksjonen av skadelig avfall. Videre er denne prosessen mer pålitelig, ettersom karbonatene og enzymene, som er lavkorrosjonsmaterialer, minimerer forringelsen av utstyret.

Godt fornøyd

Saipem og Novozymes er gjensidig fornøyd med den inngåtte avtalen som utgjør et viktig skritt mot å realisere innovative løsninger for reduksjon av klimagassutslipp. Faktisk, takket være Saipems ekspertise innen CO2-fangst- og lagringsteknologier og Novozymes sine banebrytende enzymløsninger, kan de to selskapene gjøre den enzymatiske karbonfangstprosessen svært konkurransedyktig på markedet for tradisjonelle aminprosesser.

«Dette samarbeidet er et viktig skritt mot mer bærekraftige løsninger for å redusere klimagassutslippene. Enzymatisk karbonfangst har potensialet til å erstatte ressurstunge prosesser med energieffektive, biologiske prosesser, og gir både miljømessige og økonomiske fordeler samtidig som kampen mot klimaendringer akselereres, sier Amy Byrick, Executive Vice President for Strategy & Business Transformation i Novozymes.
For mer informasjon besøk https://biosolutions.novozymes.com/en/carbon-capture.

Om Novozymes
Novozymes er verdensledende innen biologiske løsninger. Sammen med kunder, partnere og det globale samfunnet forbedrer vi industriell ytelse samtidig som vi bevarer planetens ressurser og bidrar til å bygge bedre liv. Som verdens største leverandør av enzym- og mikrobielle teknologier, muliggjør vår bioinnovasjon høyere jordbruksutbytte, lavtemperaturvask, energieffektiv produksjon, fornybart drivstoff og mange andre fordeler som vi stoler på i dag og i fremtiden.
Vi kaller det Rethink Tomorrow. www.novozymes.com

NASDAQ OMX: NZYM-B • 6200 ansatte • 14,5 milliarder DKK omsetning • 30+ bransjer • 700+ produkter

Novozymes Media Relations

Lina Danstrup,
Leder for medierelasjoner
Telefon: +45 30 77 05 52
lind@novozymes.com

ENI eier 30 prosent

Silvia Merlo fra Cuneo, administrerende direktør i familieselskapet som produserer anleggsmaskiner og kjøretøy og Tecnoindustrie Merlo, er den nye presidenten for Saipem, bedriftsgiganten blant de viktigste globale tjenesteleverandørene innen bygg- og vedlikeholdssektoren. infrastruktur til tjeneste for energiindustri, med virksomhet på fem kontinenter. Saipem har vært i drift siden 1956, og er hovedsakelig knyttet til prosjekter innen gass-, fornybar- og energiomstillingssektorene og er til stede i 62 land rundt om i verden og sysselsetter 32 000 personer.
Silvia Merlo, 53, utdannet siviløkonom, leder av familiebedriftene, har allerede hatt ulike roller i ulike styrer: fra Erg, inntil for noen uker siden, til Leonardo, fra Bnl til Gedi-gruppen. Det italienske oljeselskapet ENI eier 30 prosent av italienske Saipem.

Saipem S.p.A. spesialiserer seg på ingeniør- og byggetjenester for olje- og gassindustrien. Nettoomsetning fordeler seg på aktivitet som følger:

  • ingeniør-, konstruksjons- og installasjonstjenester (90,3%): offshoretjenester (ubåtrørledninger, oljeplattformer, etc.) og på land (rørledninger i fiendtlige miljøer, hydrokarbonproduksjonsenheter, boreinstallasjoner, raffinerier, etc.), og bygging av flytere;
  • boretjenester (9,7%): offshore og onshore tjenester.

Nettoomsetning fordeler seg geografisk som følger: Italia (4 %), Europa (4,4 %), Midtøsten (34,4 %), Amerika (21,3 %), Afrika (16,1 %), Eurasia (10,8 %) og Fjernøsten (9 % ). Vi ser her at det norske oljefondet eier hele 5,96 prosent av teknologiforetaket Novoenzymes som igjen samarbeider med Novonordisk.

ShareholdersNovozymes A/S (DK0060336014)Novozymes A/S (US)
NameEquities%
Novo Holdings A/S (Investment Company)18,963,024 8.31%
Norges Bank Investment Management13,609,140 5.96%
Baillie Gifford & Co.8,076,902 3.54%
MFS International (UK) Ltd.7,347,878 3.22%
The Vanguard Group, Inc.5,360,433 2.35%
Novozymes A/S4,976,691 2.18%
Impax Asset Management Ltd.3,365,402 1.47%
Handelsbanken Fonder AB3,112,098 1.36%
Harding Loevner LP2,958,9901.30%
Amundi Asset Management SA (Investment Management)2,888,092 1.27%
CEO Larry Fink i det amerikanske investeringsselskapet BlackRock samarbeider med Oljefondet( Foto: BlackRock)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*