Ny olje og energiminister Sylvi Listhaug( Foto: Rejgeringen.no)

Norsk olje og gass spår ny oljefest. Men om noen år er det betydelig mørkere utsikter. Statistisk sentralbyrås øker anslagene for oljeinvesteringer i 2020 til 174 milliarder kroner, noe som sikrer arbeidsplasser og verdiskaping i Norge i tjue år fremover, skriver Nordens Nyheter.

Stolt av oljefondet

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) forlater statsrådsposten, bekrefter statsminister Erna Solberg, og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) overtar ministerposten. Listhaug har tidligere vært landbruks- og matminister, samt justis-, beredskaps-, og innvandringsminister. Hun sier til NrK at hun vil ha bort den norske oljeskammen og øke stoltheten over norsk olje og gassindustri og det enorme norske oljefondet.Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug er utnevnt til ny olje- og energiminister og etterfølger dermed Kjell-Børge Freiberg, som har hatt posten siden august.  

Søviknes er tilbake

I tillegg gjør Terje Søviknes (Frp) comeback i regjeringen. Han overtar jobben som eldre og folkehelseminister. DErmed overtar han Sylvi Listhaugs tidligere ministerjobb.

Sylvi Listhaug fotografert som minister(Foto: Regjeringen.no)

–Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter. Petroleumsnæringen er Norges største og viktigste næring målt i både arbeidsplasser og verdiskaping. De som jobber der har grunn til å være stolte. Vi har også en stor fornybarnæring som har vært sentral for fremveksten av det moderne Norge. Norge er dessuten i forkant når det gjelder forskning innen både olje- og gass, fornybar og CO2-håndtering, sier olje- og energiminister Sylvi Listhaug.

Listhaug har lang fartstid i politikken og har vært statsråd i regjeringen Solberg tidligere: Først som landbruks- og matminister, deretter innvandrings- og integreringsminister, så justis-, beredskaps- og innvandringsminister og nå sist som eldre- og folkehelseminister. 

Listhaug vokste opp på familiegården i Ørskog på Sunnmøre. I slutten av tenårene var hun pleieassistent på aldershjemmet i Ørskog. Hun er utdannet adjunkt fra Høgskulen i Volda, og har vært innom læreryrket. Listhaug har også jobbet ett år i PR-byrået First House. Hun er gift og mor til tre, og skal nå hjelpe statsminister Erna Solberg til å overvinne den snikende oljeskammen som venstresiden har innført i Norge.

Terje Søviknes fotografert av Oslo Fremskrittsparti(Foto: Frp)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*