Minister Sven-Erik Bucht åpnet nylig Nord-Europas største fryselager i Bjuv i Skåne( Foto: Findus)
Minister Sven-Erik Bucht åpnet nylig Nord-Europas største fryselager i Bjuv i Skåne( Foto: Findus)

(Bjuv i Skåne)Nomad Foods Limited har inngått en opsjonsavtale med LionGem Sverige 1 AB ,støttet av bl.a. Highbridge Lion Capital LLP og Sankaty Advisors, der Nomad kjøper Findus Sverige AB og dets datterselskaper for ca £ 500 millioner. Gjennom transaksjonen kjøper Nomad Findus konsernets kontinentale europeiske virksomheter i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Frankrike, Spania og Belgia. Disse operasjonene omfatter immaterielle og kommersielle rettigheter til Findus, Lutosa, og La Cocinera merkevarer i de respektive markedene. Den resterende del av Findus Group, inkludert Youngs Seafood Limited i Storbritannia, vil fortsatt eies av Findus, skriver VD Henrik Hjalmarsson i Findus Sverige i en pressemelding.

Kjøper nordiske selskaper

I sommer åpnet den svenske landsbygdsministeren Sven-Erik Bucht Nord-Europas størsta och mest energieffektiva fryselager og en ny fabrikk i Bjuv i Skåne. Findus har investert 750 millioner svenske kroner i prosjektet. Britiske Nomad Foods kjøper Findus’ europeiske virksomhet for omkring 6,4 milliarder kroner, skriver TDN Finans som siterer Intafish.UBS Investment Bank og Credit Suisse, der oljefondet er storaksjonær sammen med BlackRock, har vært Nomads finansielle rådgivere i transaksjonen. UBS, Credit Suisse og Barclays bidrar med finansieringen av oppkjøpet.

Selger er som nevnt investeringsselskapet LionGem Sweden, og avtalen omfatter Findus-gruppens virksomheter i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Frankrike, Spania og Belgia, inkludert merkevarene Findus, Lutosa og La Cocinera i disse markedene.Resten av Findus Gruppen, inkludert Young’s Seafood i Storbritannia, er som nevnt ikke med i transaksjonen.

Fire hundre millioner

Oppgjøret skjer med en kontantandel på 400 millioner pund i kontanter, som finansieres med en kombinasjon av kontanter og gjeld. Resten av oppgjøret skjer ved at selgeren får 8,4 millioner aksjer i Nomad, med restriksjoner knyttet til videresalg. Kjøpet omfatter seks produksjonsanlegg, rundt 1.500 ansatte og ulike immaterielle eiendeler. Årlig omsetning i virksomheten som selges er rundt 600 millioner euro, mens justert bruttomargin (ebitda) har ligget på 11 prosent.

Nomad Foods er et investeringsselskap etablert i 2014 av Martin E. Franklin og Noam Gottesmans, og eier flere virksomheter innen frossenmat. Iglo Group, som er deres største investering. Transaksjonen sluttføres i løpet av 2015. Nomad Foods steg 5,6 prosent på London-børsen i morgentimene torsdag ifølge Dagens Næringsliv.

Henrik Hjalmarsson  er nylig utnevnt til konsernsjef i Findus Sverige og jobber ved hovedkontoret for Norden i Bjuv i Skåne( Foto: Mynewsdesk Findus)
Henrik Hjalmarsson er nylig utnevnt til konsernsjef i Findus Sverige og jobber ved hovedkontoret for Norden i Bjuv i Skåne( Foto: Mynewsdesk Findus)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*