Styreleder Paul Bulcke i Nestle SA har store forventninger( Foto: Nestle)

I dag lanserte mat- og drikkevarekonsernet Nestlé S.A. tall for årets tredje kvartal. Fasiten viser:

  • Organisk vekst på 7,6%, hvorav 6,0% volumvekst og 1,6% prisvekst. Veksten kommer som følge av fortsatt god fart i dagligvarehandelen, innhenting i out-of-home, økte priser og vekst i markedsandeler.
  • Total omsetning hittill i 2021 er på 63,3 milliarder CHF, i overkant av 570 milliarder NOK. Omsetningen er 2,2% over tilsvarende tall i 2020. Valutaeffekter reduserte omsetningen med 2,0%, grunnet fortsatt styrket sveitserfranc mot de fleste valutaer. Netto nedsalg reduserte omsetningen med 3,3%.
  • Porteføljearbeidet fortsetter som planlagt.
  • Veiledningen for 2021 bekreftes:Vi forventer organisk vekst på mellom 6 og 7% for hele 2021. Underliggende driftsmargin forventes å ligge på 17,5%, og reflekterer blant annet at det tar tid å øke prisene i tider med høy inflasjon. Ser man fremover, venter vi fortsatt moderat vekst i marginen på mellomlang sikt. Underliggende inntjening per aksje målt i fast valuta og kapitaleffektivitet ventes å øke i år.

Mark Schneider, konsernsjef i Nestlé, sier: «Vi er fornøyd med Nestlés sterke organiske vekst i de første ni månedene, drevet av bidrag fra de fleste geografiske områder og kategorier. Teamets fokus på å gjøre en god og effektiv jobb lokalt gjør at vi kommer oss godt gjennom inflasjon i råvarepriser og utfordringer i forsyningskjeden. I tredje kvartal økte vi prisene på en ansvarlig måte, samtidig som vi opprettholder en sterk volumvekst. Investeringer i innovasjon, digitalisering og bærekraft støttet veksten ytterligere ved å gjøre oss mer relevante og differensierte.

Nestlé fortsetter å iverksette tiltak for økt bærekraft. Vi presenterte nylig planene våre for å støtte en overgang til regenerative matsystemer, som vil bidra til å innfri klimamålene våre i tett samarbeid med bondesamfunn rundt om i verden. Sammen skal vi å forbedre jordhelsen, gjenopprette vannsykluser og øke biologisk mangfold på lang sikt.»

Vladimir Wendl, landssjef i Nestlé Norge, sier: «Den gode trenden vi har sett over en lengre periode fortsatte for Nestlé i Norge i tredje kvartal, og så godt som alle kategorier bidrar til økt organisk vekst. Det er eksepsjonelt med tanke på hvor unikt 2020 var. Vi fortsetter også å ta markedsandeler, som alltid vil være viktig for oss. Nestlé skal være en positiv drivkraft her i Norge, og vi engasjerer oss aktivt i lokale nettverk for bærekraft, som UN Global Compact og Sustainable Food Norway, der blant annet regenerativt landbruk står høyt på agendaen.»


Nestlé Norge inngår i Nestlé SA som er verdens ledende næringsmiddelkonsern innen ernæring, helse og velvære. Selskapets historie i Norge strekker seg helt tilbake til 1898 og oppkjøpet av Viking Melk.

I dag selger Nestlé en rekke sterke merkevarer som NESCAFÉ, Nesquik, NESCAFÉ Dolce Gusto, Starbucks, Nestlé Barnemat, Smarties, Lion, After Eight, Maggi buljong og frokostblandinger som Cheerios og Fitness. Nestlé eier også virksomhetene Nespresso, Nestlé Professional, Purina og Nestlé Health Science.

Vårt mål er å produsere kvalitetsprodukter som smaker godt og fremmer en sunn livsstil. I Nestlé Norge er vi ca. 240 ansatte, og omsetter for 1,4 milliarder kroner (2019).

Creating Shared Value (CSV) måten Nestlé driver virksomhet på. CSV innebærer at vi skal skape langsiktige felles verdier både for våre aksjonærer OG for lokalsamfunnene vi opererer i. Nestlé jobber med CSV innen områdene ernæring, vann og jordbruksutvikling. Våre forretningsprinsipper omfatter alt fra lokale lover og forskrifter til FNs Global Compact, ILOs konvensjoner samt internasjonalt regelverk.

CEO Ulf Mark Schneider i Nestle SAS(Foto: Nestle SA)

Denne artikkelen har 1 kommentar

  1. Nils Petter Tanderø

    Shareholders
    Nestlé S.A. (CH0038863350)
    Name Equities %
    Norges Bank Investment Management 76,979,129 2.73%
    The Vanguard Group, Inc. 74,500,618 2.65%
    UBS Asset Management Switzerland AG 46,052,679 1.64%
    Capital Research & Management Co. (World Investors) 42,885,506 1.52%
    Credit Suisse Asset Management (Schweiz) AG 35,759,866 1.27%
    Massachusetts Financial Services Co. 29,716,284 1.06%
    Zürcher Kantonalbank (Investment Management) 26,925,844 0.96%
    Fidelity Management & Research Co. LLC 26,903,896 0.96%
    Nestlé S.A. 20,532,165 0.73%
    MFS International (UK) Ltd. 18,327,025 0.65%

    Source: 4-Traders.com.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*