Statsminister Jonas Gahr Støre og Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj i Helsingfors 3. mai 2023. Foto: Tomm W. Christiansen.

Statsminister Jonas Gahr Støre møtte onsdag Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj. Statsministeren hadde både et eget møte med Zelenskyj, og var med på et felles møte mellom Zelenskyj og lederne i alle de nordiske landene. Det nordisk-ukrainske toppmøtet finner sted i Helsingfors, med Finlands president Sauli Niinistö som vertskap. Også Sveriges statsminister Ulf Kristersson, Danmarks statsminister Mette Frederiksen og Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir er med på toppmøtet.

Det nordisk-ukrainske toppmøtet fant sted i Helsingfors, med Finlands president Sauli Niinistö som vertskap. Også Sveriges statsminister Ulf Kristersson, Danmarks statsminister Mette Frederiksen og Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir var med på toppmøtet.

– Vi er glade for at Ukrainas president vilel møte alle de nordiske landene samlet. Norden har fra første stund støttet Ukrainas kamp for frihet og selvstendighet. Vi står sammen med Ukraina så lenge det er nødvendig, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Russlands angrepskrig i Ukraina har endret den sikkerhetspolitiske situasjonen i Norden. Finland er blitt medlem i Nato og Sverige har søkt om medlemskap.

– Krigen i Ukraina fører til ufattelige lidelser og enorme ødeleggelser – noe det ukrainske folk kjenner på kroppen hver eneste dag. Men krigen er også et tidsskille for hele vårt kontinent. Her i nord har vi fått en mer uforutsigbar og aggressiv russisk nabo, og det er viktig at vi sammen diskuterer hvordan vi skal møte denne nye situasjonen, skriver Støre i en pressemelding.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*