CEO Helge Leiro Baastad deler ut milliardutbytte til kunder( Foto; Gjensidige/Mynewsdesk)

Gjensidiges kunder får 2,1 milliarder kroner i kundeutbytte i år. – Siden 2007 har kundene fått 15 milliarder kroner i kundeutbytte, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Ordningen med kundeutbytte skyldes at den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler sitt aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets norske skadeforsikringskunder.

I tillegg deler stiftelsen ut store midler til samfunnsnyttige formål over hele landet. Alle frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler.

Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har de fleste gått sammen i Gjensidige.

– Gjensidigestiftelsen viderefører kundenes eierskap, og det gjensidige forholdet mellom kunde, lokalsamfunn og forsikringsselskap, sier Baastad.

Gjensidige er et nordisk skadeforsikringsselskap. Virksomheten sikrer liv, helse og verdier for kunder i privat- og næringslivsmarkedet i Norge, Danmark, Sverige, Estland, Litauen og Latvia. I Norge tilbys også produkter innen bank, pensjon og sparing. Konsernet er notert på Oslo Børs.

CEO Helge Leiro Baastad i Gjensidige fotografert av Mynewsdesk

Tiden går, samarbeidet med Gjensidige består. NHF og forsikringsselskapet fornyer samarbeidsavtalen.

Gjensidige og Norges Håndballforbund (NHF) er enige om å fortsette samarbeidet i fire nye år. Dette betyr at samarbeidet vil ha vart i hele 33 år når denne avtalen utløper.

Den nye kontrakten ble signert utenfor Gjensidiges hovedkontor i Oslo sentrum i forkant av håndball-EM for kvinner.

– Dette er en virkelig god nyhet for alle som er glade i norsk håndball. Gjensidiges misjon er å skape trygghet gjennom å sikre liv, helse og verdier på en bærekraftig måte, og dette blir det fjerde tiåret hvor de bidrar til nettopp trygghet og forutsigbarhet for norsk håndball, sier kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu.

– Den nye avtalen er et meget godt utgangspunkt for å bygge videre på det gode samarbeidet partene har utviklet gjennom snart 30 år. Gjensidige er stolte av å være hovedsponsor for Håndballjentene, sier konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad.

Gjensidige vil bli en godt synlig samarbeidspartner både i topp og bredde i norsk håndball i årene som kommer.

Partene vil sette i gang landsomfattende prosjekter, deriblant et bærekraftprosjekt som blir en av bærebjelkene i den nye avtaleperioden.

Fra venstre konserndirektør i Gjensidige, Janne Merethe Flessum; generalsekretær i Norges Håndballforbund Erik Langerud; konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad;(Foto: Mynewsdesk/NTB

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*