Øystein Moan varslet tidligere at han vil fratre stillingen som CEO i Visma i løpet av 2020. Styret i Visma har gjennomført en grundig prosess for å finne Moans erstatter, og Merete Hverven aksepterte å overta som ny CEO i selskapet. Hverven startet som Deputy CEO og HR-direktør i Visma, og hennes offisielle overgang var 31. mars 2020.

ØkonomiBistand ble startet i 1990 og har vokst til å bli en ledende nordisk leverandør av ERP-, HRM- og CRM-løsninger og -tjenester. Selskapet er den ledende Visma-partneren i Norge med bransjens høyeste kundetilfredshet. Gruppen har 2000 kunder, 100 ansatte i Norge og Sverige og samlede inntekter på 160 millioner kroner i fjor, skriver Nordens Nyheter.

Oppkjøpet av Cloud Connection representerer et stort steg fremover i Økonomibistand sin strategi om å bli den ledende aktøren av skytjenester i Norden.

  • Gjennom oppkjøpet av Cloud Connection etablerer Økonomibistand en enestående posisjon for å vokse inn i nye segmenter og markedet i Norden og Europa med skybaserte løsninger. Vi er i lederposisjon til å skape en skyleder i Norden. Vi er to selskaper som sammen styrker vår posisjon innen Visma.net og utfyller hverandre veldig godt innenfor de fagområdene vi jobber.

Cloud Connection er kåret til Årets Visma.net ERP partner flere år på rad i Visma sin All star kåring. Vi er fantastisk glade for å få en slik motivert og kompetent gjeng med på laget. Nyheten ble veldig godt tatt imot i begge leire og vi i Økonomibistand skal henge oss på Cloud Connection sin fart mot skyen. Vi i Økonomibistand er både ydmyke og stolt over å ha fått den største Visma.net aktøren med på laget.

ERP-markedet vokser raskt som en følge av nye muligheter i skyen. I dette markedet er Økonomibistand en leder med sterk og lønnsom vekst basert på fornøyde og lojale kunder, en enestående supportmodell, samt en attraktiv portefølje av egen programvare og tjenester. sier Terje Simonsen, administrerende direktør i Økonomibistand.

Økonomibistand har en portefølje med egne softwareprodukter og -tjenester innen ERP, CRM og HRM. Sammen med partnere som Visma, 24SevenOffice og SuperOffice leverer gruppen ERP-, HRM- og CRM-systemer, e-handel- og kasseløsninger, Business Intelligence, tid- og prosjektstyringssystemer og dokumenthåndtering.

Øystein Moan har vært CEO i Visma siden 1997. Under hans ledelse har den norske teknologileverandøren opplevd en formidabel vekst, og har gått fra å være et selskap med 310 ansatte til i dag å være et av Europas ledende softwareselskap med over 10.000 ansatte og en forventet omsetning på nesten 16 milliarder kroner i 2019. Visma har vokst organisk og gjennom strategiske oppkjøp, og selskapet opererer nå i hele Norden i tillegg til i Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika.

Moan varslet i 2020 at han vil fratre fratre sin stilling som CEO i Visma , men at han vil fortsette sitt engasjement i Visma som arbeidende styreleder. Avgangen har vært planlagt i lang tid, og styret har derfor kunne gjøre en grundig prosess for å finne Moans etterfølger. Valget falt på Deputy CEO og HR-direktør, Merete Hverven. Vi har fulgt Øystein Moan som journalist gjennom Polyteknisk, Revy og Dagens næringsliv.

Ekstremt motivert
– Det er med stor ydmykhet jeg har takket ja til å overta som ny konsernsjef i Visma. Det er definitivt store sko å fylle med tanke på Vismas meget sterke utvikling og prestasjoner under ledelse av Øystein Moan. Det blir krevende å leve opp til den arven som han etterlater seg, men jeg er ekstremt motivert til å ta fatt på oppgaven sammen med alle de dyktige talentene i Visma. Jeg har store forventninger til fremtiden og er overbevist om at vi vil fortsette den positive utviklingen og sørge for videre suksess for Visma. Det vil kreve en tydelig strategisk retning, ytterligere profesjonalisering av kundereisen og kontinuerlig fokus på å styrke Visma i europeiske markeder gjennom oppkjøp av selskaper som er “født” i skyen og som har et stort potensiale, sa Merete Hverven for to år siden.

Merete Hverven har mastergrad i finans fra University of St. Gallen og NHH. Hun har vært ansatt i Visma siden 2011. Gjennom sin rolle som HR-direktør og senere også visekonsernsjef, har Hverven blant annet jobbet med strategi, oppkjøp og integrasjon, bedriftskultur samt endringsledelse i Visma. Hun har vært en del av konsernledelsen i Visma siden 2012. Hverven har spilt en sentral rolle i Vismas sterke vekst de seneste årene, gjennom blant annet å rekruttere, utvikle og beholde de riktige ressursene for Visma. Takket være hennes direkte lederstil med stor gjennomføringsevne og et sterkt engasjement for mangfold i arbeidslivet, er Hverven en rollemodell for mange både innad i Visma og i teknologibransjen. Hverven var blant finalistene til Oda Award Woman 2019.

En fantastisk reise
– Visma har vært en fantastisk spennende reise for meg siden 1997. Fra den spede begynnelse har det vært helt unikt å jobbe sammen med så mange dyktige medarbeidere for å utvikle det som har blitt det største softwareselskapet i Nord-Europa. For å gjennomføre en videre internasjonal ekspansjon og fortsette veksten, er det helt riktig at jeg nå overlater ansvaret til en ny ledelse. Jeg er overbevist om at Merete Hverven har de kvalifikasjoner og ferdigheter som behøves for å lykkes med oppdraget det neste tiåret. Visma har betydd utrolig mye for meg, og jeg ser frem imot fortsatt å bidra og å være en del av reisen videre som arbeidende styreleder de neste årene. En av de viktigste oppgavene de neste månedene vil naturlig nok bli å sørge for en smidig overgang mellom meg selv og Merete Hverven, sier avtroppende CEO, Øystein Moan. Den offisielle datoen for overgangen til å bli CEO var 31. mars 2020.

Styreleder Øystein Moan i Visma-gruppen har bidratt til å løfte selskapet opp i skyene(Foto: Visma)

.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*