Foran fra høyre: Direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl, og daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev er glade for at 22 eiendomsselskaper har signert strakstiltak 2.0, som ble lansert 2. november 2021.

Strakstiltakene er eiendomsbransjens viktigste grønne forpliktelser, og nylig ble 2.0-versjonen lansert. – Hele 22 selskaper har signert knappe to uker etter lansering, sier en begeistret daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev. 

Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse står bak Eiendomssektorens veikart som skal sikre grønn omstilling av bransjen. Veikartet har tilhørende strakstiltak 1.0 med tiltak nr. 1-10, og den nye 2.0 med nr. 11-20, som eiendomsbedrifter forplikter seg til. De nye kravene går blant annet på å etterspørre utslippsfrie byggeplasser og andre tiltak for klimakutt. 

– Mens verdens ledere har sittet i Glasgow og forhandlet, har eiendomsaktører i Norge handlet. Vi er glade for at det strømmer til med signeringer av både de første ti og de ti nye strakstiltakene, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl. 

Pangstart med flere millioner kvadratmeter

Siden 2016 har over 60 selskaper signert de strakstiltak 1.0 og 22 av de

kvadratmeter. Klimaeffekten de nå får ved å ta strakstiltakene over i neste steg, vil sette spor, sier Norsk Eiendom-sjefen. 

For fem år siden tok det mye lenger tid før så mange hadde tilsluttet seg. 

– Denne gangen har det strømmet til med selskaper som vil love å styrke klimaambisjonene sine. Vi håper strakstiltak 2.0 blir et verktøy for endring, slik 1.0 er, sier Bramslev. 

  Klare for strakstiltak 2.0

Storebrand Eiendom har lenge ønsket å ta steget videre og var første selskap til å signere. 

– Tiltakene og veikartet har fungert som en god referanse for om vi er på riktig vei. Vi er trygge på at tiltakene er med på å redusere bærekraftrisiko i porteføljen, gjøre eiendommene mer likvide og attraktive, og gjøre oss mer

m har den siste uka tatt steget videre. 

– Sammen representerer disse 22 selskapene flere millioner kvadratmeter

robuste og rustet for fremtidens marked for eiendomsinvesteringer, sier Truls Nergaard, leder eiendom i Storebrand Eiendom.

De som har signert strakstiltak 2.0 er: 

Aspelin Ramm Eiendom, Avantor, Braathen Eiendom Forvaltning, DNB Næringseiendom, Eiendomshuset Malling & Co, Entra, Fabritius Gruppen, Hundholmen Byutvikling, Höegh Eiendom, KLP Eiendom, Mallin Eiendom, Mustad Eiendom, Møller Eiendom, Nordea Liv Eiendom, Nordr Norge, OBOS Eiendom, Oslo Areal, Skanska Commercial Development, Skanska Eiendomsutvikling, Storebrand Eiendom, Ticon Eiendom og USBL.

Du kan lese mer om strakstiltakene her

For mer informasjon om strakstiltakene kontakt:

  • Linn Palm, leder for medlemmer i Grønn Byggallianse (tlf. 930 03 790, linn.palm@byggalliansen.no) eller
  • Vidar Fiskum, fagsjef bransjeutvikling i Norsk Eiendom (tlf. 454 76 542, vidar.fiskum@noeiendom.no)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*