Panoramic view of woman taking photo of Andalsnes on a platform at the top of the mountain

Mange planlegger for nok en sommerferie hjemme i Norge, på grunn av usikkerhet omkring korona-restriksjoner. I fjor oppdaget mange at det er flere flotte perler i hjemlandet. Med leiebil blir det ekstra enkelt å nyte akkurat de stedene du ønsker å besøke.

Hvorfor leiebil

Vi lever i et langstrakt land. Derfor kan det være lurt å starte ferien med en flytur, og deretter hente ut en leiebil. På den måten kan du se mye av landet, på den tiden du har til rådighet.

En annen grunn til å leie bil er hvis du ikke eier bil selv, eller hvis bilen du har er for liten til å ta med hele familien på overnattingstur en uke eller to.

Uansett er det lurt å leie bilen så tidlig som mulig. Da får du best pris, og det er best utvalg av biler.

Korte etapper

Hvis du skal ha med små barn på ferie er det lurt å ikke planlegge med alt for lange dagsetapper. Hvis du pakker med både telt og hengekøyer står du helt fritt til å kjøre akkurat så langt eller kort du ønsker før du tar en overnatting.

Hvis du planlegger litt romslig når deg gjelder tid er det dessutenenklere å legge inn litt omveier og ekstra besøk, hvis det dukker opp spennende ting underveis.

Naturopplevelser

Naturopplevelsene står i kø i Norge. Men det er ikke gøy å stå i kø når de skal oppleves. Bruk derfor leiebilen til å kjøre litt andre steder enn de mest kjente.

Du kan for eksempel gå inn på nettsidene til DNT og finne mange flotte turforslag, som tar deg til litt mindre travle steder enn Besseggen. Velg blant både dagsturer og lengre vandringer fra hytte til hytte. Du finner oppdatert informasjon om hvilke hytter som holder åpent, og hvilke restriksjoner som til enhver tid gjelder i forhold til korona.

Hvis du går inn på nettsidene til NAF finner du enda mer informasjon om kjøreturer som gir deg naturopplevelser. I samarbeid med eventyreren Cecilie Skog har de også laget en liste med gode tips når det gjelder å ha med små barn på tur.

Blant de tipsene kan vi lese at det er viktig å oppleve mestring og glede, og det gjør vi enklest ved å stoppe før vi blir slitne og grinete. Det gjelder enten det er underveis i bilen, eller til fots i skog og fjell. Da er det lurt å finne fram telt og hengekøyer, eller sjekke inn på nærmeste overnattingssted.

Bilferie i Norge

Du kan finne flere tips til bilferier med leiebil i Norge og andre land på nettsidene til GoAutos.no. Der finner du leiebil fra kjente selskaper som Hertz, til reduserte priser. Dessuten er alle nødvendige forsikringer inkludert, samt fri kjørelengde.

Da gjenstår det kun å planlegge hvilke severdigheter familien vil få med seg. Husk å følge tipset fra Cecilie Skog om å ta med barna i planleggingen. Da blir det gøy for alle, både før, under og etter turen.

Artikkelen er tilrettelagt av Erik Heming for GoAutos.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*