Formannen i finanskomiteen Hans Olav Syversen vil ha med Ap i et bredt skatteforlik( Foto: Kr.f)
Formannen i finanskomiteen Hans Olav Syversen vil ha med Ap i et bredt skatteforlik. (Foto: Kr.f)

Regjeringens forslag til skattereform innebærer at selskapsskatten og inntektsskatten på sikt skal senkes til 22 prosent. Arbeiderpartiet vil ikke kutte mer enn til 23 prosent. Dermed er selskapsskatten lavere enn i Sverige og Danmark uansett farge på en norsk regjering. Formannen i finanskomiteen,Hans Olav Syversen, vil ha Arbeiderpartiet med i et  bredt skatteforlik,  skriver Nordens Nyheter.

-Arbeiderpartiets forslag tilskattereform gjør det attraktivt å investere og skape arbeidsplasser i Norge.sikre feleskapets inntekter og skape en rettfrerdig og sosial profil , sier partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet til Nordens Nyheter

– Med en sats på 23 prosent tar ikke Norge ledelsen i et internasjonalt skattekappløp, men sikrer et nivå på selskapsskatten som er konkurransedyktig sammenlignet med landene rundt oss, poengterte partileder Jonas Gahr Støre og finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen da de presenterte Aps svar på forslaget til skattereform på Stortinget torsdag formiddag. Regjeringen går inn for å senke selskapsskatten og inntektsskatten til 22 prosent innen 2018. Arbeiderpartiet vil bremse skattereformen på 23 prosent.

Villig til å forhandle

– Det er positivt at regjeringen inviterer til et bredt forlik. Vi er villige til å forhandle om forslaget fra regjeringen, sier Støre, som la til at forhandlingene om en skattereform vil starte i januar. Den blå-blå Regjeringens tilnærming er å kutte selskapsskatten og inntektsskatten fra 27 til 25 prosent i 2016, med sikte på en videre reduksjon til 22 prosent i 2018.

– Vi sier ikke noe nå om innfasingen, men regjeringens tidsplan kan være en fornuftig tilnærming, sier Marthinsen, som er forsonlig overfor regjeringen i skattespørsmålet, skriver Nordens Nyheter. Venstre og Kristelig Folkeparti vil helst ikke endre skattesystemet uten et bredt forlik der også Ap er med. Leder i finanskomiteen, Hans Olav Syversen fra Kr.f sier at dette er hans klare utgangspunkt.

Parttileder Jonas Gahr Støre vil ha lavere selskapsskatt enn i Sverige( Foto: Regjeringen)
Parttileder Jonas Gahr Støre vil ha lavere selskapsskatt enn i Sverige( Foto: Regjeringen)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*