Styreleder Per Wallentin i Knowit(Foto: Knowit.eu)

Knowit har inngått en ny 5-årig strategisk samarbeidsavtale med Amazon Web Services, Inc. (AWS) for å akselerere digital transformasjon av kunder i Norden. Det økte samarbeidet med AWS har som mål å forsyne kundene med den nyeste teknologien og støtten. Som en frontløper innen bærekraftig teknologirådgivning er Knowit blant de første i det nordiske markedet som sikrer at deres skytilbud er bærekraftsdrevet, skriver Nordens Nyheter..

Etterspørselen etter skytjenester øker med endret forbruksatferd og i takt med mulighetene som åpnes av de nyeste teknologiene. Økt etterspørsel drives av organisasjoner i sektorer som e-handel, forsikring, bank, produksjon, helsevesen og offentlig sektor. Organisasjoner i disse sektorene søker å modernisere infrastruktur og utnytte neste generasjons skyteknologier for å drive produktivitet, effektivitet, nye forretningsmodeller og for å transformere kundeopplevelsen.

Valmet, en ledende global utvikler og leverandør av prosessteknologier, automasjon og tjenester for tremasse-, papir- og energiindustrien, har valgt Knowit som sin AWS-partner. Knowit hjelper til med å ta seg av alt AWS-relatert, for Valmet.

«For oss var det viktig å finne en partner som har sterk kompetanse og teknologisk kunnskap om AWS-tjenester og vet hvordan de skal utnyttes. I tillegg har Knowit lang erfaring med industrielle tjenester og kunnskap om Industrielt Internett og dets muligheter. Med AWS-tjenester øker vi våre kunders ytelse for eksempel ved å bruke data for forebyggende vedlikehold, sier Juha-Pekka Helminen, direktør, Valmet Digital Ecosystem & Platform.

Design av IT-systemer

«Knowit har en sterk kombinasjon av kompetanse innen strategisk rådgivning, design av IT-systemer, implementering og brukeropplevelse. De bruker disse til å utvikle innovative, skreddersydde og bærekraftige løsninger som bidrar til høy forretningsverdi for kundene. Vi er glade for å samarbeide med en partner hvis løsninger finnes i alle deler av samfunnet – fra skoler og sykehus til e-handel og gjestfrihet, og gir sikre og brede tjenester for Norden”, sier Vittorio Sanvito, direktør, partnerutvikling, på Amazon Web Services EMEA SARL.

Knowit har som mål å skape bærekraftig verdi ved å være i forkant av nordiske kunders stadig mer strategiske digitale agenda. Med dette strategiske samarbeidet vil Knowit hjelpe bedrifter og offentlige organisasjoner med å akselerere reisen til skyen og øke deres digitale transformasjon.

«Vi har tatt steg mot et klarere rammeverk for vårt bærekraftarbeid. Skyløsninger og digitalisering er kjernen i ledende økonomiske sektorer mot nye digitale miljøer og innovasjoner, og gjør dem samtidig i stand til å gjøre det bærekraftig. Vårt samarbeid med AWS vil gi våre kunder den teknologien de trenger for å bidra til et mer bærekraftig samfunn, i tråd med vår visjon. Engasjementet for slike spørsmål er høyt blant våre ansatte, og det er bevist i flere kundeforhold.» sier Per Wallentin, konsernsjef i Knowit Group.

Firetusen medarbeidere

Knowit ble grunnlagt i 1990, og har i dag over 4000 medarbeidere i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland og Polen. Vi har en kultur preget av åpenhet, forståelse av kundens virksomhet, høy spisskompetanse og vilje til kontinuerlig utvikling. Knowit har vært notert på den Nordiska Börsen i Stockholm siden 1997.

Knowit er et konsulentfirma som støtter bedrifter og organisasjoner i den digitale omstillingen. Med en unik kombinasjon av kompetanse innen IT, design, kommunikasjon og management utvikler vi innovative og bærekraftige løsninger som gir kundene våre høy forretningsverdi.  

Tjenestene utvikles og leveres av fire forretningsområder Solutions, Experience, Connectivity og Insight. De digitale løsningene utvikles i samarbeid med kunder og partnere,og du finner dem i alle deler av samfunnet – skole, helsevesen, myndigheter, e-handel, arrangementer og reiseplanlegging. Hver dag bruker mennesker løsninger fra Knowit som gjør hverdagen enklere og skaper nye og bærekraftige måter å holde kontakten og kommunisere på.  

Lau Rosendahl(Foto: Nasdaq Europe)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*