Milton Guerry, president i International Federation of Robotics(Foto: IFR)

Frankfurt, januar 2022 – Den nye 5-årsplanen for robotindustrien i Kina, utgitt av departementet for industri og informasjonsteknologi (MIIT) i Beijing, fokuserer på å fremme innovasjon – noe som gjør Kina til en global leder for robotteknologi og industri. forfremmelse. Den statistiske avdelingen til International Federation of Robotics rapporterer om det innenlandske og utenlandske engasjementet på verdens største marked.

-Kina er det desidert største robotmarkedet i verden når det gjelder årlig salg og driftslager, sier Milton Guerry, president i International Federation of Robotics (IFR). «IFRs robottetthetsstatistikk er en nyttig indikator på Kinas dynamiske utvikling, og teller antall industriroboter per 10 000 ansatte: Kinas robottetthet i produksjonsindustrien rangerer for tiden 9. globalt (246 enheter) – sammenlignet med 25. ( 49 enheter) for bare fem år siden,»skriver president Milton Ferry i en fersk rapport.

Automatiseringsløp i Kina

Automatiseringsløpet i Kina i dag blir hovedsakelig tatt hånd om av utenlandske robotprodusenter med en samlet markedsandel på 73 %. Med noe volatilitet de siste 8 årene har denne andelen vært konstant. I 2020 vokste installasjoner av roboter fra utlandet – hovedsakelig importert fra Japan, Korea og Europa – kraftig med 24 % til 123 030 enheter. Dette tallet inkluderer også enheter produsert i Kina av ikke-kinesiske leverandører. Kinesiske robotprodusenter leverer hovedsakelig til hjemmemarkedet, hvor de hadde en markedsandel på 27 % i 2020 med 45 347 enheter sendt.

Andre utviklingsplan for robotikk

-Kina lanserte den andre femårige utviklingsplanen for robotindustrien – etter 2016-2020, sier Song Xiaogang, administrerende direktør og generalsekretær i China Robot Industry Alliance (CRIA). Han sier videre at planen har stor veiledende betydning for å fremme høykvalitetsutviklingen av Kinas robotindustri i løpet av den 14. perioden. Roboter er nøkkelutstyret i moderne industri. Den nye 5-årsplanen leder den digitale utviklingen og intelligent oppgradering i Kina og hjelper også for å fremme den globale robotteknologien.

China Robot Industry Alliance (CRIA) Song Xiaogang repressenterer den kinesiske robotindustrien

IFR Kina dataoversikt (2020)

168 377 nye roboter installert (derav 45 347 enheter fra kinesiske leverandører),
20 % høyere enn i 2019
CAGR 2015–2020: +20 %
Global rangering 2020: No.1
Andel av totalt tilbud:
Håndteringsoperasjoner 42 %, sveising 21 %
elektro/elektronikk industri 37 %, bilindustri 16 %
Lager av operative roboter

Omtrent 943 200 enheter, 21 % høyere enn i 2019

CAGR 2015–2020: +30 %
Global rangering 2020: nr. 1
NEDLASTNINGER: Grafikk og pressemelding på tysk og kinesisk
https://ifr.org/ifr-press-releases/news/china-aims-for-global-leadership-in-robotics
IFR-video: FAKTA om INDUSTRIELLE ROBOTER – verdensomspennende 2021 – YouTube

Om IFR
International Federation of Robotics er stemmen til den globale robotindustrien. IFR representerer nasjonale robotforeninger, akademia og produsenter av industri- og serviceroboter fra over tjue land: www.ifr.org

IFR Statistical Department leverer data for to årlige robotikkstudier:

World Robotics – Industrial Robots: Denne unike rapporten gir global statistikk om industriroboter i standardiserte tabeller og gjør det mulig å gjøre nasjonale sammenligninger. Den presenterer statistiske data for rundt 40 land fordelt på bruksområder, kundebransjer, typer roboter og andre tekniske og økonomiske aspekter. Produksjons-, eksport- og importdata er oppført for utvalgte land. Den tilbyr også robottetthet, det vil si antall roboter per 10 000 ansatte, som et mål for graden av automatisering.

World Robotics – Service Robots: Denne unike rapporten gir global statistikk om tjenesteroboter, markedsanalyser og prognoser for den verdensomspennende distribusjonen av profesjonelle og personlige serviceroboter. Studien er utarbeidet i fellesskap med vår partner Fraunhofer IPA, Stuttgart.

Robotinstallasjoner i ulike land( Kilde World Robotics 2021)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*