Russlands president Vladimir Putin sier ifölge Wall Street Journal,at han foretrakk president Biden fremfor Donald Trump i det amerikanske valget, og beskrev presidenten som «mer erfaren» og «forutsigbar» i sine første offentlige kommentarer i et intervju med russisk statlig fjernsyn. Sent onsdag, kveld sa Putin at Biden «er en politiker av den gamle skolen» og la til at Moskva ville samarbeide med enhver valgt amerikansk leder. President Vladimir Putin er her fotografert av Kremlin.com.

Trump nevnte i mellomtiden Putins uttalelser under et valgkampmøte onsdag kveld i South Carolina. «Han har nettopp sagt at han mye heller vil ha Joe Biden som president enn Trump. Nå er det et kompliment. Mange mennesker sa: «Å, jøss, det er for ille.» Nei, nei, det er en god ting.»

Putin vil forbli ved makten

Den fengslede russiske opposisjonsfiguren Alexei Navalnyj, som hadde vært utilgjengelig i mer enn to uker, har blitt flyttet til en avsidesliggende straffekoloni i landets ytterste nord, noe som gjør det langt vanskeligere for ham å organisere noen meningsfull motstand mot Vladimir Putins plan om å forbli ved makten. i neste års presidentvalg, ifölge den amerikanske avisen Wall Street Journal.

Forsvinning vakte bekymring

Navalnyj hadde gått glipp av en rekke rettsmøter de siste ukene, og teamet hans hadde ikke klart å finne ham ved forskjellige straffeinstitusjoner over hele landet. Hans forsvinning vekket bekymring for hans velvære blant støttespillere i Russland, så vel som i europeiske hovedsteder og i Washington. Men på mandag sa teamet hans at han har blitt overført til en fengselskoloni kjent som «Polarulven», i den avsidesliggende arktiske regionen Yamalo-Nenets, et bitende kaldt, svært isolert og vanskelig område å nå. De sa at det var nesten umulig å sende brev dit. «Alexey lever, han har det bra,» skrev Leonid Volkov, en medhjelper til Navalnyj, på X, tidligere kjent som Twitter. «Det er der de gode nyhetene slutter. Dette er det høyest mulige nivået av isolasjon fra verden.»

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*