Partileder Jonas Gahr Støre (Foto: Wikipedia)

Denne sommeren er ekstra spesiell på mange måter. Slik begynner partileder Jonas Gahr Støre sitt sommerbrev. Han takker alle som har stått på og stått støtt i en pandemi som har krevd mye av hver og en av dere. Når det nå gradvis åpnes, er det mange som har gjort dette mulig.

Støre skriver at partiet det siste halvannet året har jobbet iherdig på Stortinget for å lage en mer rettferdig krisepolitikk. Vi har presset en motvillig høyreregjering til å lage bedre ordninger for vanlige folk, som for eksempel å gi feriepenger til permitterte. I tillegg har vi behandlet store saker som ny klimamelding og Nasjonal transportplan, og for kort tid siden fikk vi gjennomslag for vårt forslag om pensjon fra første krone, noe både fagbevegelsen og vi har jobbet for i flere år.

Denne våren har partiet også lagt frem et program med god, sosialdemokratisk politikk. I programmet gir vi tre løfter: Vi skal sørge for trygt arbeid til alle, vi skal gjøre vår felles velferdsstat sterkere, og vi skal nå Norges klimamål på en rettferdig måte som ikke setter noen på sidelinjen.

Fremtidsrettet politikk

Norge trenger en fremtidsrettet politikk for 2020-talleSlik begynner t. Landet vårt står ved et veiskille, og høstens valg blir et viktig retningsvalg. Et valg mellom et parti som satser på fellesskapsløsninger, på det organiserte arbeidslivet og på den offentlige helse- og omsorgstjenesten, og en høyreregjering som ved hver eneste korsvei har prioritert de som har mest fra før. Mellom en Ap-ledet regjering som setter vanlige folk først, og en høyreregjering som de siste åtte årene med vitende og vilje har skapt økte forskjeller, større utrygghet i arbeidslivet og privatisert og sentralisert stadig mer av velferden. La det ikke være noen tvil: Høyre er et interesseparti for de rikeste i samfunnet vårt, skriver Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiet er klar for valgkamp, med et godt partiprogram i ryggen. Vanlige folk skal merke at det nå er deres tur. Vi skal umiddelbart gjøre grep for å løse fastlegekrisen, og vi må styrke det psykiske helsetilbudet i kommunene. Vi har nettopp lagt frem en plan med ni konkrete tiltak for å få unge i arbeid, og de unge skal møte et trygt arbeidsliv med hele, faste stillinger. Vi skal redusere ferjeprisene, stoppe avskiltingen av lærere, doble fagforeningsfradraget og redusere barnehageprisen, skriver han..

-Jeg er optimist, og jeg er kampklar. Men la det være sagt: Vi kan ikke ta seieren på forskudd. Det kommer til å bli jevnt. Høyresiden har ingen planer om å tape, de vil kjempe helt inn sammen med sine støttespillere. Det er nemlig noen som tjener på Høyres politikk, men det er ikke vanlige folk. Han skriver at det er mye som står på spill.
 
Arbeiderpartiet på sitt beste er en kraft uten like i et valgår. Noen kaller en vpartiet gkampmaskin. Men vi er ikke noen maskin. Vi er folk. Det er alle vi som allerede engasjerer oss i partiet, og det er alle de vi skal få med oss på laget i løpet av denne valgkampen.
 
Vi er mange som ønsker et sterkere fellesskap, som bekymrer oss over økende forskjeller, og som mener at nå må det være vanlige folks tur. Det vil Arbeiderpartiet kjempe for i høstens valg, skriver Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet og ønsker God Sommer. 
 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*