Den 15., 16. og 17. januar vil NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg delta på årsmøtet til World Economic Forum i Davos, Sveits. Stoltenberg vil delta i et plenum. I marginene av arrangementet vil han ha bilaterale møter med andre internasjonale ledere, skriver NATO på sine hjemmesider.. Generalsekretær Jens Stoltenberg er her fotografert av NATO.

Flere kjente norske navn kommer til Davos neste uke. Der får de blant annet selskap av den franske presidenten Emmanuel Macron og Kinas statsminister Li Qiang, kommer til World Economic Forum i Sveits. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skal delta i plenumsamtalene, og har også møter med internasjonale ledere, ifølge Nato.

Den norske regjeringen sender utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp).De totale kostnadene for fly og hotell for dem begge er 91.857 kroner, opplyser kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i UD i en e-post til E24.

Mandag kveld samler norske næringslivstopper seg til middag i Davos. Men mannen som betaler for osten deltakerne skal spise, uteblir ifölge E 24. Denne gangen er det Røkke-selskapet Aker som er vertskap og tar regningen når de norske deltakerne i World Economic Forum (WEF) samles til velkomstmiddag.

– Det stemmer at vi skal arrangere middagen i år. Det blir den 25. i rekken, sier Atle Kigen, pressesjef i Aker, til E24. Til tross for at det er hans eget selskap som betaler for gildet, glimrer milliardær og investor Kjell Inge Røkke med sitt fravær.

– Nei, han kommer ikke, opplyser Atle Kigen.

Det er ventet 40 gjester til «den norske» middagen.

– Det er videreføring av en tradisjon. Det blir en enkel middag i tradisjonell stil, fortsetter Kigen. Han forteller til E 24 at selskapet skal spise sveitsisk fondue, som er tradisjon, og at kuvertprisen ligger i overkant av 1.000 kroner per person.

– Stedet er Seehof Hotel i Davos, der også fjorårets middag ble holdt.

Ifølge egne nettsider tilbyr hotellet både klassisk sveitsisk ostefondue, kinesisk fondue og fondue med trøffelost. Til det serveres fruktkonjakken Kirsch og et «utsøkt utvalg» av hvite og røde viner.

– To av hovedtemaene under årets konferanse er AI og klimarisiko, temaer som vi i fondet har et sterkt fokus på.Flere toppsjefer fra norsk næringsliv skal også til Davos:

  • DNB-sjef Kjerstin Braathen
  • Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor
  • Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim
  • Konsernsjef Svein Tore Holsæther i Yara
  • DNV-sjef Remi Eriksen
  • Konsernsjef Anders Opedal i Equinor

Både Braathen, Brekke og Eriksen skal delta på velkomstmiddagen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gratulerer kong Frederik 10. og hans kone dronning Mary med tronskiftet.

– Regjeringen ønsker det nye kongeparet i Danmark lykke til. Norge har nære bånd til Danmark, og vi gratulerer det danske folk med ny konge og dronning, skriver Støre i en e-post til NTB. Han skriver videre at vi kjenner dem som nære venner av landet vårt, før han takker dronning Margrethe for den lange gjerningen hun har lagt bak seg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*