Generalsekretær Jens Stoltenberg kan fortsette i NATO ogsåd neste år(Foto: AFP)

Egentlig burde nordmannen Jens Stoltenberg gå av som sjef for NATO i september. Ifølge opplysninger fra WELT AM SONNTAG er medlemslandene blitt enige om en ny forskrift. Men hva vil han selv?I følge medlemslandenes vilje skal Jens Stoltenberg forbli NATOs generalsekretær. Det er en uformell avtale mellom de 30 landene om å forlenge hans funksjonstid til april 2024, rapporterte seniordiplomater til WELT AM SONNTAG. I den amerikanske kongressen blir nyheten om at Jens Stoltenberg fortsetter som Nato-sjef tatt imot med åpne armer – av både republikanere og demokrater.

Jens Stoltenberg kommer til å fortsette som Nato-sjef til april 2024. Det skriver den tyske avisen Welt am Sontag. Opplysningene stammer fra diplomat-kilder som ikke er navngitt. Grunnen skal være at alliansen ønsker stabillitet mens krigen i Ukraina pågår og for nordmannens «fremragende bragder» heter det.

Hans nåværende kontrakt går etter planen ut 30. september.

Ifølge avisen skal det allerede være inneforstått enighet blant de 30 medlemslandene om forlengelse av kontrakten, og at dette vil formelt bli besluttet i de nærmeste ukene, skriver VG..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*