Kryptovaluta fotografert av Pixabay.

Finfluensere har en stor makt i sosiale medier – her får man tips og investeringsråd på løpende bånd. De fikk det til å se så lett ut og skapte en illusjon om at jeg kunne tidoble, eller noen ganger hundredoble pengene mine. Dette ble min undergang.

Jeg ser nå at rådene burde blitt tatt med en klype salt. Jeg burde gjort en mye bedre research rundt disse personene før jeg blindt fulgte deres «gode råd» om privatøkonomi og investering.

Jeg investerte mine første 20.000 kroner i en kryptovaluta etter råd fra en av finfluenserne på TikTok. Vedkommende lovte at denne kryptovalutaen ville skyte fart innen få uker.

Leserinnlegg av Peter Torman, student på NTNU(Tidl. BI)

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg var litt skeptisk i begynnelsen, men denne finfluenseren hadde jo selv investert et beløp i millionklassen, og jeg tenkte at noen som investerer et så stort beløp har peiling på hva de driver med.

Så feil kunne jeg ta. Jeg satt spent og ventet i ukene som kom, men kursen gikk stadig nedover, og etter litt over en måned var alle pengene tapt. For å prøve å redde inn tapet bestemte jeg meg for å investere ytterligere 20.000 kroner i en annen kryptovaluta – også dette etter råd fra en finfluenser, dette var imidlertid en annen finfluenser.

Min største feil var nok å gjenta tabben jeg allerede hadde gjort, for også denne sank fort i verdi. Alle pengene jeg hadde spart opp etter sommerjobben, som skulle få meg gjennom det kommende studieåret, var nå borte.

Og så må det nevnes at noen finfluensere fortalte at jeg burde ta opp et lån for å kjøpe krypto, «I DAG!», men på blant annet denne siden står det at lån på dagen ikke er mulig lengre.

Etter å ha lest meg opp om kryptovaluta, har jeg nå funnet ut at de siste månedene har vært turbulente for stort sett alle kryptovalutaer. Likevel finnes det utallige finfluensere på TikTok som råder folk til å satse pengene sine på dette.

Jeg håper at finfluensere får restriksjoner og blir underlagt reguleringer i fremtiden. En ung førstegangsinvestor går fort i fella når hvem som helst i sosiale medier kan komme med investeringstips og råd.

Men frem til dette skjer kan jeg bare komme med en anbefaling til deg som ønsker å oppnå en rask avkastning:

Sjekk ut finfluenserens bakgrunn, slik at du ikke går på den samme smellen som meg. Basert på mine erfaringer, gir finfluensere villedende råd om noe de ikke vet noe om. Vet du ikke så mye om kryptovaluta på forhånd? Da kan det være smart å holde seg unna, skriver Nordens Nyheter.

Peter Torman, Student på NTNU (Tidligere BI)

.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*