Hvordan fungerer kassakreditt ? Foto: Pixabay)

En kassekreditt oppstår når du bruker mer penger enn du har på kontoen din. Dette kan skje når du skriver ut en sjekk eller bruker debetkortet ditt til et kjøp. Hvis beløpet du prøver å ta ut er mer enn det som er på kontoen din, vil banken overtrekke kontoen din og belaste deg med et gebyr. 

En kassekreditt bedrift bruker er flott til finansiering, mens privatpersoner gjerne bruker det mer for å unngå overtrekk på konto. I dette blogginnlegget skal vi diskutere hvordan overtrekk fungerer og hvordan du unngår dem!

Hva er en kassekreditt?

Et kassekredittgebyr er et gebyr som banken vil vurdere når du overtrekker kontoen din. Gjennomsnittlig overføringsgebyret er rundt 300 kr, men det kan variere avhengig av banken din. For å unngå disse gebyrene, sørg for å holde styr på hvor mye penger som er på kontoen din!

Hvis du overtrekker kontoen din, er det et par ting du kan gjøre:

-Betal beløpet du skylder tilbake så raskt som mulig for å unngå tilleggsgebyrer

-Be om en midlertidig økning av kredittgrensen fra banken din

-Søk om et personlig lån fra en utlåner

-Bruk kredittkort for å betale for kjøpet. Sørg for å betale ned saldoen hver måned slik at du ikke pådrar deg rentekostnader

-Vurder kassekredittbeskyttelse, som vil tillate kassekreditt opp til et visst beløp uten å påløpe gebyrer

Debetkort kan også avvises hvis det ikke er nok midler på kontoen din. Dette er en annen måte å forhindre overtrekking av en konto og å bli belastet med et overtrekksgebyr!

Hvordan unngår jeg overtrekk?

Å overtrekke bankkontoen din er aldri gøy, men det skjer fra tid til annen. For eksempel kan det være helt logisk for å få fatt i beste nettcasino bonus for eksempel før neste lønning kommer inn.

Det er viktig å holde styr på hvor mye penger du har på kontoen din til enhver tid, slik at du vet når det kan være nær nok for ett kjøp til før du trenger mer satt inn på kontoen igjen eller bare stopper helt.

Iverksett tiltak for å unngå ekstra gebyrer

Hvis du overtrekker kontoen din, sørg for å iverksette tiltak så snart som mulig for å unngå ekstra gebyrer. Du kan enten betale tilbake beløpet med en gang, be om en midlertidig økning av kredittgrensen eller søke om et personlig lån hos en annen långiver. 

Hvis du har kassekredittbeskyttelse gjennom banken din, kan dette bidra til å dekke kassekreditt uten å påløpe ekstra gebyrer. Til slutt, sørg for å holde et øye med kontosaldoen din slik at du ikke havner i denne situasjonen igjen!

Sammendrag

Overtrekk er aldri gøy, men det skjer av og til. Det er viktig å være klar over hvor mye penger som er på kontoen din til enhver tid, slik at du vet når den kan være nær nok.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*