Geir Holmgren blir ny konsernsjef i Gjensidige(Foto: Gjensidige)

Styret i Gjensidige Forsikring ASA har ansatt Geir Holmgren som ny konsernsjef. Han overtar etter Helge Leiro Baastad, som har ledet konsernet siden 2003. Holmgren tiltrer i stillingen 2. januar 2023.

Helge Leiro Baastad går av med pensjon, i tråd med sin ansettelsesavtale. Han vil fortsette i sin stilling frem til Geir Holmgren tiltrer.

Helge Leiro Baastad har ledet Gjensidige gjennom store endringer. Fra å være en del av Gjensidige NOR til i dag å være et solid og lønnsomt børsnotert selskap. Han har hatt stor betydning for selskapets utvikling og vekst – og vil fortsette å sette spor inntil han fratrer sin stilling.

En sterk verdibasert kultur med fokus på ledelse, prestasjoner og leveranser har resultert i høy verdiskapning over mange år. Styret vektlegger en videreføring av det solide fundamentet Gjensidige har i dag. Dagens strategi og mål, med vekstambisjoner innenfor skadeforsikring i Norden og Baltikum står således fast. Styret er opptatt av stabilitet og kontinuitet i

satsinger, samtidig som selskapet videreutvikles til å kunne møte fremtidens muligheter og utfordringer.

– Vi er trygge på at Geir Holmgren har de ledelsesmessige og personlige egenskaper som skal til for å lede konsernet videre. Jeg er glad for at Geir Holmgren har takket ja til å bli Gjensidiges neste konsernsjef. Han har lang erfaring fra forsikringsbransjen i et børsnotert selskap, har en svært god strategisk forretningsforståelse og fremstår som en sterk og inkluderende leder, sier Gisele Marchand, styreleder i Gjensidige Forsikring.

Geir Holmgren (50) er i dag konserndirektør for bedriftsmarkedet i Storebrand og administrerende direktør i Storebrand Livsforsikring. Han har vært ansatt i konsernet siden 1997 og har innehatt en rekke lederstillinger. Holmgren har vært i konsernledelsen de siste ti årene, og har blant annet hatt nordisk ansvar for henholdsvis Garantert Pensjon og Produkt og kundebetjening, parallelt med å være administrerende direktør for Storebrand Livsforsikring.

– Det er med både stolthet og ydmykhet jeg vil gå inn i rollen som leder for Gjensidige, og det er en ære å få ta over etter Helge. Forsikringsmarkedet er i betydelig endring med nye kundebehov og nye teknologiske muligheter. Jeg ser frem til å jobbe med å utvikle markedslederen i Norge og realisere

vekstambisjonene i Norden og Baltikum videre, sammen med alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne i Gjensidige, sier han.

Holmgren har en Cand Scient-grad fra Universitetet i Oslo og har gjennomført et business management-studium ved Griffith University Brisbane i Australia.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*