Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: NTB Kommunikasjon/ Statsministerens kontor.

Lørdag var det 100 dager siden Norge fikk ny regjering. På mange av disse dagene har regjeringen brukt mye tid på å håndtere kriser. Koronasmitte og høye strømpriser har preget folks hverdag og rammet mange hardt. For regjeringen har det vært viktig å møte krisene med mest mulig rettferdige løsninger. Vi har gitt mer til de som trenger det mest, målrettet ordninger mot bedrifter og frivillighet og laget helt nye ordninger som skal hjelpe alle, skriver Jonas Gahr Støre i et hundredagersbrev til pressen..
 
Men en regjering skal gjøre mer enn å håndtere kriser. Den skal levere politiske endringer i tråd med det den har gått til valg på. Det har skjedd til fulle i løpet av regjeringens første 100 dager. Arbeidet med å ta Norge i en ny og mer rettferdig retning, se mulighetene i hele landet og flytte makt til vanlige folk er godt i gang, skriver Gahr Støre. 
 
Nå må de rikeste bidra mer. Vanlige folk får lavere skatt, lavere fergepris, billigere barnehage og SFO og høyere pendler- og fagforeningsfradrag. Det blir mer penger til helse og skole i kommunene og pasientbehandling på våre felles sykehus. Idrett, kultur og frivillighet får mer penger til utstyr og aktivitet gjennom full momskompensasjon.
 
Stygge kutt som utsatte grupper opplevde med høyreregjeringen, er rettet opp i. Det gir AAP-mottakere økt trygghet, og barn med dårlig syn sikkerhet for at de får briller uavhengig av foreldrenes økonomi, skriver han.
 
Vil sikre større ansvar

Også høyrepolitikken for privatisering og oppsplitting er snudd. Innenfor både sykehus, togtrafikk, renhold, barnehager og barnevern har regjeringen startet arbeidet med å sikre at fellesskapet tar et større ansvar.
 
Arbeidstakernes rettigheter er kraftig styrket med en rekke grep. Regjeringen har startet en storrengjøring i arbeidslivet for å sikre trygge arbeidshverdager og hele, faste stillinger. Med en aktiv næringspolitikk, på lag med bedriftene, har vi startet arbeidet med å legge til rette for ny grønn industribygging i hele landet, sånn at vi kutter utslipp, møter våre klimaforpliktelser og skaper arbeidsplasser over hele landet.
 
I sum mange steg på veien til å ta Norge i en ny og mer rettferdig retning, der vi reduserer forskjeller og gjør hverdagen bedre for vanlige folk, skriver Jonas Gahr Støre.
 
Han mener at de første 100 dagene har regjeringen fått til mye.

-Tenk hvor mye vi skal få til i løpet av fire år, skriver Jonas Gahr Støre i en pressemelding som er redigert av Erik Heming i Nordens Nyheter.

Les mer om hva regjeringen ar gjort de første 100 dagene :

Utenriksminister Anniken Huitfelt(Foto Sturlason/Regjeringen)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*