Momoko Sato/ UNIC Tokyo
 Simon Stiell, head of UNFCCC, speaking at the official opening of COP27

Fra 6. til 18. november vil stats- og regjeringsrepresentanter, sammen med klimaaktivister, sivilsamfunn og administrerende direktører møtes i Sharm el-Sheikh, Egypt for den største årlige samlingen om klimatiltak. Denne 27. konferansen for partene til FNs rammekonvensjon om klimaendringer – kjent som COP27 – har som mål å levere tiltak for å takle klimakrisen. Stilt overfor en økende energikrise, rekordhøye klimagassnivåer og økende ekstremvær, søker COP27 fornyet solidaritet mellom land, for å levere på den landemerke Parisavtalen.

Fra 6. til 18. november møtes statsoverhoder, ministre og forhandlere, sammen med klimaaktivister, ordførere, sivilsamfunnsrepresentanter og administrerende direktører i den egyptiske kystbyen Sharm el-Sheikh for den største årlige samlingen om klimatiltak.

Den 27. konferansen av partene til FNs rammekonvensjon om klimaendringer – COP27 – bygger på resultatene av COP26 for å levere handling på en rekke spørsmål som er kritiske for å takle klimakrisen – fra å raskt redusere klimagassutslipp, bygge motstandskraft og tilpasse seg de uunngåelige virkningene av klimaendringer, for å oppfylle forpliktelsene til å finansiere klimatiltak i utviklingsland.

Stilt overfor en økende energikrise, rekordhøye klimagasskonsentrasjoner og økende ekstremvær, søker COP27 fornyet solidaritet mellom land, for å levere på landemerket Paris-avtalen, for mennesker og planeten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*