President Vladimir Putins forklaringer om historien, er sjelden korrekte, og omhandler Russlands «historiske rett» til Ukraina. Han publiserte sist teksten om dette i det beryktede intervjuet Tucker Carlson hadde med Putin for noen måneder siden. Nå har han forsøkt å forklare Belgias historie. I et innslag på X(Twitter). Ifölge Anton Gerashenko, forklarte Putin for et publikum på en ungdomsfestival i Sotsji hvordan Belgia skylder Russland sin eksistens. (Dronning Margrethe Valdemarsdottir er fotografert i Roskilde Domkirke på bildet ovenfor.)

– Belgia dukket opp på verdenskartet som en uavhengig nasjon i stor grad takket være Russland og Russlands holdning, sa Putin. Hele den belgiske pressen går selvsagt mot dette. David Hohnens bok » Hamlet, Kronborg og Shakespeares Helsingör på det danske Christian Ejlers Forlag» bekrefter at dronning Margrethe ville integrere Polen, Ukraina og Hvite-Russland i det skandinaviske kongedömme.

Stort slottsball i Lund

Dronning Margrete på Kalmar Slott, klarte å forene de nordiske landene, og i 1424 var hennes stesönn Erik av Pommern konge over det forende kongedömmet Skandinavia. En av Kongens store problemer var å finne en etterfölger. Hans stemor, Dronning Margrethe, ville gifte ham bort til prinsesse Phillippa, datter av Henrik IV av England. Det ble feiret et storslått bryllup i Lunds Domkirke. Brudgommen var 23 år og hans brud var bare 12 år. Men årene gikk og ekteskapet ble barnlöst. Erik Bugislav hadde en ny plan: Hans fetter som også het Bugislav, ble gjort til arving i Norden, og planen var at han skulle gifte seg med prinsesse Hedvig, arving til den mektige polske trone. Planen var å fölge Polen inn i et skandinaviske imperium, som dengang omfattet (i tillegg til Polen) Litauen, Ukraina og Hviterussland.

Blodbadet i Stockholm

Selvom dronning Margretes dyrekjöpte union i Norden anes for å være en suksess, förte den til at danske kong Christian henrettet 100 svenske adelsmenn(Blodbadet i Stocksholm) Dermed bröt Sverige ut av unionen etter 1520. Den birte rivalisering mellom Sverige og dobbeltmonarkiet Danmark Norge förte til bitre kriger mellom de nordiske lenande de neste to hundre årene. Deretter opplevde Sverige to hundre års nöytralitet, för landet ble medlem av forsvarsorganisasjonen NATO( North Atlantic Treaty Organisation.) i mars 2024. Statsminister Einar Gerhardsen fra Arbeiderpartiet forsto viktigheten for Norge å gå inn i NATO etter andre verdenskrig.

Tidligere statsminister Einar Gerhardsen er fotografert på Voksenåsen engang på nittitallet sammen med redaktör Arne Ruth i Dagens Nyheter.(Foto: Nptander.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*