CEO Erik G Søsnsterud Elkjøp Nordic(Foto: Elkjp)

Etter en grundig intern prosess har elektronikkjeden besluttet å endre lønnsmodell for alle egeneide varehus.

Ansatte i Elkjøp vil nå få like lønns- og bonusordninger.

– Hos oss har det alltid vært organisasjonsfrihet. Vi har nå funnet en modell som sender et klart signal om at denne står sterkt i Elkjøp og som samtidig sørger for en fortsatt trygg arbeidsplass for alle, sier Stein Riibe, HR-direktør i Elkjøp Nordic.

Ønsker å fjerne tvil
– Vi er en stor organisasjon og har alltid jobbet etter prinsippet om å være en lærende og lyttende arbeidsgiver.
Det er viktig for oss at det ikke er noen form for tvil når det gjelder organisasjonsfriheten. Vi starter nå arbeidet med å innføre like lønns- og bonusordninger for våre ansatte, sier Riibe.

Dette innebærer at egeneide varehus som før hadde lønnsmodell med ubekvemstillegg, vil nå få mulighet for månedsbonus i tillegg. Og motsatt; varehus som tidligere hadde mulighet for månedsbonus vil nå også få ubekvemstillegg.

Elkjøp-ledelsen møtte LO i dag
Riibe forteller at det den siste tiden har vært en større intern prosess rundt kjedens lønnsmodell, i samarbeid med ansatte i Elkjøp. LO ble i dag orientert om løsningen i et eget møte, hvor dialogen mellom partene var konstruktiv og god.

– For oss har det vært viktig å opprettholde en saklig dialog i møterommet med Handel og Kontor, fremfor å diskutere i media, og vi har et godt samarbeid med våre tillitsvalgte. Våre ansatte er i hovedsak godt fornøyd med, og stolte av, jobben sin. Som vår viktigste ressurs er dette viktig å opprettholde. Nå ser vi fremover og skal tilbake og gjøre jobben vår, som er å hjelpe kundene våre med å ta i bruk teknologien vi tilbyr sammen med våre kunnskapsrike ansatte, sier Stein Riibe, HR-direktør i Elkjøp Nordic.

Elkjøp Nordic er i stadig vekst(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*