Den norske regjeringen la nylig frem frem forslag til statsbudsjett for 2024. Statsminister Jonas Gahr Støre sier til Nordens Nyheter at det er et godt Arbeiderparti-budsjett som både bidrar til trygg styring i en urolig tid og som følger opp løfter vi har gitt i møte med velgere på stand og husbesøk.

Statsministeren sier videre at han vil trekke frem fem ting fra budsjettet:

  1. Vi stiller opp i en tid med høy prisvekst og renter. Det viktigste er et ansvarlig budsjett som bidrar til at prisstigningen kan fortsette nedover. Og som ikke øker presset på renta. I tillegg har denne regjeringen prioritert store velferdsgrep som billigere barnehage, gratis SFO og redusert eller uendret inntektsskatt for 85 prosent av alle lønnsmottakere.
     
  2. Vi stiller opp for dem som trenger det mest. For eksempel viderefører vi styrkingen av bostøtten og sosialhjelpsatsene.
     
  3. Vi stiller opp for en tryggere verden og et Ukraina i krig. Vår langsiktige støtte til ukrainernes forsvarskamp og vi tar vare på flyktningene som kommer til Norge.
     
  4. Vi prioriterer tryggheten i Norge. Vi styrker satsingen på Forsvaret og politiet.
     
  5. Vi skal nå klimamålene våre. For første gang har vi en detaljert plan for å nå klimamålene våre i 2030 på en måte som er rettferdig og der folk i dyrtid ikke kommer dårligere, men heller bedre ut.

Den viktigste oppgaven for denne regjeringen, både i arbeidet med dette budsjettet og andre ting vi gjør, er trygg og ansvarlig økonomisk styring. Kort sagt: Få ned prisveksten og sikre at folk har en jobb å gå til. Nå er det rekordmange i jobb og for første gang på lenge kommer folk som tidligere stod utenfor arbeid og utdanning tilbake i aktivitet. Samtidig bekrefter mange økonomer i dag at dette er et trygt og ansvarlig budsjett som ikke setter press på renta, skriver statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding..

Foto av statsminister Joas Gahr Støre er tatt av NTB , men er til fri bruk for pressen iht statsministerens kontor.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*