DEFA-konsernet bekrefter i dag den suksessfulle lanseringen av elbilladeren DEFA Power tidligere i år. Den innovative tilnærmingen til lading har ikke bare vunnet hjertene til forbrukere, men har også utløst en imponerende markedsvekst og økonomisk suksess for selskapet. På rekordtid har selskapet etablert seg med en Nordisk markedsandel på ca. 25% og DEFA Power er blitt et tydelig kraftsenter i en ny generasjon av ladeløsninger. Det sier CEO Bård Klungseth i DEFA til Nordens Nyheter.

Mer enn en utfordrer

DEFA Power har bidratt til nye rekorder for omsetning og lønnsomhet. Hittil i år, per 31/10/23, har omsetningen nådd imponerende 850 mill.kr, med en sterk inntjening på 105 MNOK (EBITDA), 12,5% av omsetning. Selskapet har forventninger om å ende året med en omsetning på nærmere 1,1 mrd. kr. Mer enn 60% av totalomsetningen stammer fra ladeløsninger, som beviser DEFA Power ikke bare er en ny lader, men den viktigste del av den nye produktporteføljen innen elektrisk mobilitet. Med dagens takt, vil DEFA om kort tid ikke bare lede an teknologisk, men også ta lederrollen for å levere smarte ladeløsninger for elbiler i hjemmet og for anlegg.

Veksthistorie som startet i de tusen hjem og som skal transformere lading i Europa

Siden lanseringen i Norden i mai 2023, har DEFA raskt tatt ca. 25% av markedet for hjemmeladere. Laderen lanseres som ett produkt, men kan enkelt installeres og konfigureres som enten hjemmelader eller anleggslader i alle markeder. I Norden har forbrukere omfavnet produktet og lansering i Tyskland, Nederland, Østerrike og Sveits vil skje før nyttår. Det er planlagt videre ekspansjon i 2024 til øvrige EU-land, Storbritannia og Nord-Amerika. Selskapet jobber også med lanseringsplaner for utvalgte asiatiske markeder.

Skaper bølger blant profesjonelle aktører

DEFA Power er den den første i en ny generasjon, sertifiserte ladere som tilfredsstiller de seneste krav til kvalitet og kompatibilitet når elbiler skal integreres inn i smarte energisystemer. Produktet vinner helt klart terreng på å være den eneste som eliminerer frustrasjon og feil knyttet til håndtering av ladekabler, løfter brukerkommunikasjon til et nytt nivå, leverer smart strømstyring som en integrert tjeneste, samt garanterer høyest mulig ladehastighet gjennom unik termisk kontroll. Med OCPP 2.0.1-protokollen som standard og fokus på fulldynamisk lastbalansering, viser DEFA Power at selskapets urokkelige tro på kvalitet blir tatt godt imot blant dem som leverer bærekraftige og smarte ladeløsninger. Laderen er blant de aller første i sitt slag som støtter bidireksjonal lading (V2G) og kunder dermed klar for å delta i fremtidens energimarked med løsninger som installeres i dag.

Sterkt varemerke og troverdighet

DEFA har oppnådd betydelige fordeler i dagens marked fordi større kunder søker etablerte merker og sikkerhet for kvalitet. En sterk merkevare er avgjørende i denne sammenhengen, og DEFA nyter godt av et dypt forankret tillitsforhold og troverdighet innen bilindustrien. Med solid teknologisk ekspertise og et omfattende merkevareøkosystem, har DEFA etablert seg som en pålitelig aktør som effektivt imøtekommer markedets krav.

Fosser frem der i et voksende marked

DEFA ser meget positivt på utsiktene for vekst fremover på bakgrunn av kundeavtaler fra eksisterende og nye partnere. Selskapet har allerede sikret seg store leveransekontrakter med veletablerte aktører i bilbransjen, eiendomsbransjen og flere av de mest innovative operatører i energibransjen. En økende fremvekst av ladespesialister som håndterer elbillading som en tjeneste, stiller også krav til at leverandører har åpne løsninger, sterkt søkelys på brukervennlighet og at produktene er bærekraftige over tid.

«DEFA Power setter standarden for fremtiden, og vi vet nå at vår teknologiplattform og produkter vil spille en avgjørende rolle i markedet for elektrisk mobilitet. Vi inviterer alle interesserte til å bli med oss på denne spennende reisen mot en bærekraftig fremtid», sier Bård Klungseth, CEO i DEFA.

Foto: DEFA Sweden har fotografert en svensk kunde som har installert lader hjemme.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*