Com4, det raskest voksende mobilselskapet i Norge innenfor IoT, etablerer seg i Sverige. Ambisjonen er å ta 30 prosent av veksten på det svenske markedet, skriver Mynewsdesk i en pressemelding. Stein Andre Larner er tidligere fotografert av Telenor.

– Ambisjonen er å ta 30 prosent av IoT-veksten på det svenske markedet, sier Stein André Larner, administrerende direktør i Com4. Larner, CEO i Com4, sier mange av selskapets kunder er internasjonale og at de nå styrker tilstedeværelsen i Sverige for å møte etterspørselen. På sikt er målet å etablere kontorer i flere europeiske land.

– I Norge har Com4 på få år etablert seg til å bli det raskest voksende mobilselskapet innenfor IoT. I fjor tok vi 60 prosent av veksten for tilknyttede IoT-enheter. På sikt har vi som mål å ta samme posisjon i Sverige, mens det kortsiktige målet er å ta 30 prosent av markedsveksten, sier han.

I verdenstoppen på IoT

Takket være en integrert IKT-infrastruktur, har Skandinavia blitt et globalt utstillingsvindu for IoT. Stein André Larner mener derfor det er helt rett tidspunkt for å etablere seg i Sverige.

– Sverige er som Norge langt fremme når det gjelder IoT. For eksempel er det i Sverige et uttalt mål om å øke bruken av IoT for å sikre økt global konkurransekraft. Vi har allerede flere kunder i Sverige, og vi har stor tro og forventninger til tiden som kommer. Men det blir selvsagt ikke uten kamp. Som i Norge vil våre viktigste konkurrenter være de etablerte og tradisjonelle mobiloperatørene, sier han.

Kan få en unik posisjon

Amritpal Singh, gründer og daglig leder i svenske Viscando, sier de valgte Com4 på grunn av deres unike kompetanse og fordi det ikke finnes en tilsvarende leverandør i Sverige.

– I Viscando hjelper vi trafikkansvarlige med å redusere kostnader og ta riktige beslutninger ved å forme trafikkdata til beslutningsunderlag. Vi håndterer store mengder data, hvilket betyr at vi må ha en pålitelige og stabil løsning. Takket være portalen til Com4 har vi oversikt i sanntid for å kunne håndtere simkortene i våre enheter på en smart måte. Det er absolutt behov for et selskap som Com4 på det svenske markedet, sier han.

Høy innovasjonstakt

I Norge er Com4 det eneste selskapet som kun fokuserer på mobilkommunikasjon til IoT-enheter. I 2017 lanserte Com4, som den første mobiloperatøren i Europa, overskrivbare SIM-kort i sine IoT-enheter. Stein André Larner mener høy innovasjonstakt er en av hemmelighetene bak selskapets suksess.

– Vi er, og skal være, tidlig ute med ny teknologi. I tillegg skiller vi oss fra konkurrentene på spisskompetansen. IoT befinner seg i skjæringspunktet mellom telekommunikasjon og informasjonsteknologi. Noe som stiller helt spesielle krav til våre rådgivere, og som gjør at vi differensierer oss fra konkurrentene, sier Stein Andre Larner, administrerende direktør i Com4, som er en norsk mobiloperatør med fokus på mobil datakommunikasjon for IoT og M2M. Selskapet opererer et omfattende nettverk og produserer mobile tjenester for en rekke forskjellige bransjer, fra industri, energi til helse og sikkerhet. Som en av Europas fremste mobiloperatører innenfor IoT og M2M, er Com4 unikt posisjonert til å møte fremtidens krav og utfordringer innenfor mobil datakommunikasjon, skriver Nordens Nyheter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*