Norske turister er på vei tilbake til Spania( Foto: Mynewsdesk)

I første halvår 2021 økte spanske banker sine gebyrinntekter med 10 milliarder euro. Enkelte banker tar opp mot 2400 kroner i året for enkle bank tjenester. Utlendinger betaler ofte enda mer. Det er ikke vanlig med gratistjenester i Spania, slik det kan være i Norge. Tilbud som kan redusere de faste kostnadene er dårlig tilpasset utlendinger som eier bolig i Spania. Turistene er på vei tilbake til SPania og Italia. I Nice var det 24 grader i vannet før 10. september, og ingen Corona-kontroll på flyplassen. Men du må ha med vaksinasjonspass på papir eller på telefonen, skriver Nordens Nyheter.

Bueno fokuserer på de som eier bolig i utlandet. I første omgang på Spania hvor 2 millioner utlendinger eier bolig, blant annet 25 000 nordmenn. Briter er den største kundegruppen for Bueno, og disse eier 800 000 boliger i Spania.

Alle som eier bolig i Spania trenger en spansk konto for å kunne betale boligrelaterte kostnader. Bueno vil derfor tilby kontoer med samme funksjonalitet som spanske banker. Vi blir den første ikke-bank aktøren i Spania som kan levere konto i Spania med lokal støtte for direkte konto trekk, noe som kreves for å betale regninger i Spania. Bueno kommer også med et eget Mastercard, for å tilby kundene et komplett alternativ til de tradisjonelle bankene.

Bueno har inngått samarbeid med Fintech selskapet HUBUC i Spania for å kunne tilby spanske IBAN kontoer med full funksjonalitet. Løsningen leveres i samarbeid med spansk bank partner og e-penge foretak, lisensiert av den spanske sentral banken. Gjennom samarbeidet blir Bueno en del av bankenes eget betalings nettverk i Spania, Iberpay. Ingen av de andre utfordrerne i det Spanske markedet kan per i dag tilby samme funksjonalitet, og Bueno er i en unik posisjon til å bli et reelt alternativ til Spanske banker.

Bueno fokuserer på boligeiere. Våre kunder eier feriebolig i utlandet eller de har tatt skrittet fult ut og flyttet til utlandet. Vår visjon er å forenkle prosessen med å kjøpe og eie bolig i utlandet, i første omgang i Spania. Gjennom samarbeid med lokale eiendomsmeglere og lokale samlingspunkt for utlendinger vil Bueno raskt bli det foretrukne alternativet for titusenvis av kunder. Som et norsk selskap er vi fokusert på å hjelpe de 25 000 nordmennene som eier bolig i Spania, vi skal tilby disse en langt bedre opplevelse enn det de er vant til fra Spanske banker, selvsagt på norsk. Hos Bueno kan kunden raskt og enkelt åpne konto via PC eller mobil, man behøver aldri igjen å bruke timevis på å gå i banken.

I første halvdel av 2021 ble det investert 21,7 milliarder dollar i Europeiske Fintech selskaper. Bueno er allerede i samtaler med Amerikanske Venture Capital investorer som har vist interesse for selskapets neste kapitalinnhenting, som er planlagt første halvdel av 2022. Men før denne runden skal selskapet gjennomføre en mindre kapitalinnhenting i Norge via folkefinansierings plattformen Dealflow.no, med en plan om å hente opptil 7 millioner kroner.

Med kun betalende kunder og en omsetning på 1500+ kroner per år per kunde skiller Bueno seg fra de fleste Fintech selskaper i Europa. Selskapet vil raskt oppnå lønnsomhet i et marked der de fleste aktørene taper penger år etter år, enkelte så mye som flere milliarder kroner per år. Dette gjør Bueno til et unikt selskap, en norsk utfordrer som kan bli et av Europas raskest lønnsomme Fintech selskap.

Nordmannen John Hegrenes startet Bueno Bank i Spania(Foto: Mynewsdesk)

Kort om Bueno
Bueno fokuserer på et betydelig marked som blir ignorert av tradisjonelle banker. 2 millioner utlendinger eier bolig i Spania. Lansering i Frankrike og Portugal øker markedet til 2,9 millioner boligeiere.

Fra 2023 økt fokus på de som eier feriebolig i eget land, i Spania, Frankrike og Portugal. Med dette øker markedet til 9 millioner boligeiere.

Bueno er første aktør til å tilby konto i Spania med samme funksjonalitet som Spanske banker. Selskapet fokuserer i starten på skandinaviske og engelske kunder.

Selskapet lanserer mot slutten av september Bueno Mastercard, produsert av gjenvunnet plast.

Internasjonalt team med lang erfaring innen bank, salg og utvikling.

Bueno skal bli førstevalg for de som ser etter et alternativ til tradisjonelle banker for boligen.

Bueno Group er et norsk Fintech selskap med europeisk fokus. Vi dekker 3 sektorer innen Fintech (Neobank, Insurtech og Proptech) noe som gjør Bueno til et unikt selskap, ikke bare i Norge men også i Europeisk sammenheng. Selskapet forventer i nå 350 000 kunder innen utgangen av 2025 og en omsetning på 700+ millioner kroner.

Bueno Bank for nordmenn i utlendighet(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*