Ny konsernsjef i Statkraft blir Birgitte Ringstad Vartdal. Hun erstatter Christian Rynning Thönnesen, som går av med pensjon. Vartdal kommer fra stillingen som Norden-sjef i Statkraft, og etterfølger Christian Rynning-Tønnesen som ønsker å fratre etter 14 år som konsernsjef, ifølge en pressemelding mandag morgen. Birgitte Ringstad Vartdal er her fotografert av Statkraft, skriver Nordens Nyheter.

Glad og ydmyk

– Jeg er veldig glad og samtidig ydmyk for å bli vist tilliten til å skulle lede Statkraft og våre mer enn 6 000 engasjerte og dyktige medarbeidere i vårt arbeid med å fornye verden med ren energi. Vi skal fortsatt bidra som Norges klart største kraftprodusent og være industriens viktigste partner gjennom å tilby stabil, grønn energi til konkurransedyktige priser i de markedene vi opererer, sier den påtroppende konsernsjefen, Birgitte Ringstad Vartdal.
Hun er tidligere styremedlem i blant annet Yara og Mowi, tidligere medlem av bedriftsforsamlingen i Equinor, og sitter nå i styret i Fornybar Norge og flere av Statkrafts datterselskaper.
Vartdal vil få den samme grunnlønn som avtroppende konsernsjef Rynning-Tønnesen på 6,3 millioner kroner. Som andre ledere i Statkraft, vil Vartdal ha en variabel lønnsordning basert på oppnåelse av spesifikke mål. Denne ordningen gir maksimalt 25 prosent av grunnlønn.

Før jobben som Norden-sjef i Statkraft ledet hun selskapets satsing på vind- og solkraft i Europa. Vartdal har tidligere vært både toppsjef og finansdirektør i John Fredriksen-rederiet Golden Ocean, samt jobbet i Torvald Klaveness Group og i Norsk Hydros energidivisjon.

Hun er utdannet sivilingeniør i fysikk og matematikk fra NTNU, og har en master i finansiell matematikk fra Heriot-Watt University i Edinburgh.

Gratulerer med valget

Christian Rynning-Tønnesen gratulerer styret med valget av en ny konsernsjef som kjenner Statkraft godt.

– Birgitte er strategisk, analytisk og evner å få med seg organisasjonen. Hun har en jordnær personlighet som gjør at hun på mange måter personifiserer Statkrafts tre verdier, ansvarlighet, gjøre en forskjell og å vokse sammen, sier Rynning-Tønnesen.

Den avtroppende toppsjefen skal nå over i en jobb som konsulent i Statkraft, i tråd med en stillingsendringsavtale gir ham 75 prosent lønn og arbeidstid på inntil 50 prosent frem til avtalt pensjonsalder, 67 år.

Rynning-Tønnesen jobbet i Statkraft først fra 1992–2005, og igjen fra 2010 som konsernsjef.

– Jeg vil takke Christian for hans lederskap og store bidrag til Statkraft. Det er ikke mange ledere i Norge som kan se tilbake på den samme verdiskapningen og verdiutviklingen i et så stort selskap. Under Christians ledelse har Statkraft også posisjonert seg for å ta del i den videre veksten innen fornybar energi, sier styreleder Alexandra Bech Gjørv.

Vartdal tiltrer stillingen som konsernsjef 1. april 2024.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*