I Norges finansmarked, med over 250 forskjellige kredittkort, er det avgjørende å finne et kort som matcher ditt forbruksmønster. Vi har analysert markedet og utpekt de beste kredittkortene for 2024 i ulike kategorier – handel, reise, og de med minst gebyrer. Denne nøye utvalgte oversikten hjelper deg å velge det mest fordelaktige kortet for dine finansielle behov i året som kommer.

Beste kredittkort 2024 i ulike kategorier

  • TF Bank MasterCard – Beste kort uten årsavgift
  • Flexi Visa fra Santander – Beste kredittkort for cashback
  • 365 Direkte – Beste kredittkortet for drivstoffrabatt
  • re:member black – beste kort for netthandel
  • IKANO Visa – Beste kredittkort i Norge for storhandel

TF Bank MasterCard – Beste kredittkortet uten årsavgift

Når det kommer til avgifter og gebyrer, er det TF Bank kredittkort som kommer best ut på vår liste. Det er årsavgift eller gebyrer på handel, verken i Norge eller i utlandet. I tillegg har de et eget fordelsprogram med reiseforsikring dersom du bestiller reise, og eksklusive tilbud på overnattinger verden over. 

TF Bank MasterCard har også en rekke fordeler til forbrukere som bruker ofte penger på hotell, restauranter, leiebil og shopping på nett. De har et eget fordelsprogram med opptil 30 % rabatt på mange av disse tjenestene. 

  • Årsavgift: 0,-
  • Rentefrie dager: 43 dager
  • Kredittgrense: Inntil 150 000 kroner
  • Fordeler: Reiseforsikring og rabatter på hotellopphold

Flexi Visa fra Santander – Beste kredittkort for cashback

Årsaken til at Flexi Visa er det beste kortet på cashback, er at du kan velge din egen kategori du ønsker penger tilbake på. Dersom du ønsker rabatt på bensin, klær, elektronikk eller sportsutstyr, får du 4 % rabatt på hvilken som helst butikk eller bensinstasjon. 

I tillegg får du eksklusive rabatter opptil 15 % på nettbutikker, og hele 25 % hos utvalgte butikker i Norge. Santander samarbeider også med flere bookingsider som kan gi deg opptil 10 % rabatt på fly og hotellopphold. 

Derimot er dette ikke det billigste kortet dersom du skal bruke det på reisen. Da tilkommer det 40 kroner + 1 % av uttaksbeløpet i både inn- og utland.  Det er heller ingen rentefrie dager på Flexi Visa, noe som betyr at du er nødt til å betale ved forfall dersom du ønsker å unngå å betale renter og gebyrer. 

  • Årsavgift: 0,-
  • Rentefrie dager: 0
  • Kredittgrense: Avhengig av kredittsjekk
  • Fordeler: Cashback og rabatter på handel

365 Direkte – Beste kredittkortet for drivstoffrabatt

Du kan spare 2000 kroner på bensin i året med 365Direkte, og den største rabatten får du på Esso-stasjoner i Norge. Med en fast rabatt på 34 øre/l i Norge + 3,65 % cashback på alle Esso-stasjoner i verden, sparer du over 1 kroner literen dersom pumpeprisen er på over 18 kroner. 

I tillegg til dette får du også 2 % rabatt på øvrige bensinstasjoner. Du kan for eksempel kombinere det med ditt Coop-kort og få 3 % rabatt på bensin på YX-stasjoner. 

  • Årsavgift: 0,-
  • Rentefrie dager: 45 dager
  • Kredittgrense: Inntil 50 000 kroner
  • Fordeler: Drivstoff, leiebil rabatt 

re:member black – Beste kort for netthandel

Dersom du handler ofte på nett, samarbeider re:member med over 200 forskjellige nettbutikker i Norge. Når du logger deg inn på re.members egen fordelsbutikk, kan du finne rabatter opptil 20 % på varer og tjenester som de fleste nordmenn har behov for. 

I tillegg får du også med en god reiseforsikring dersom du betaler minst 50 % av reisekostnadene med kortet, og forsikring for leiebil dersom du skulle være uheldig. 

En annen fordel med re:member Black, er at du får 5 % cashback på alt du handler med kortet de første 100 dagene. Uansett om du handler mat, elektronikk eller bensin, så får du masse penger igjen i begynnelsen. 

  • Årsavgift: 0,-
  • Rentefrie dager: 45 dager
  • Kredittgrense: Inntil 150 000 kroner
  • Fordeler: cashback, eksklusive rabatter, reiseforsikring

IKANO Visa – Beste kredittkort i Norge for storhandel

Forestill deg at du trenger å gjøre storinnkjøp i hjemmet på møbler og elektronikk, og du finner gode tilbud nå. På de fleste kredittkort blir det veldig kostbart å betale ned store beløp over flere måneder, da rentenivået er på 20 % og oppover i Norge. Men med IKANO Visa kan du kjøpe en rentefri betalingsutsettelse inntil 9 måneder, og betale et lite gebyr for dette istedenfor å betale høye renter. 

Betalingsutsettelse koster: 

  • 2 måneder = 99 kr
  • 4 måneder = 275 kr
  • 6 måneder = 350 kr
  • 9 måneder = 450 kr

Til sammenligning koster det rundt 8000 kroner i renter og gebyrer dersom du låner 50.000 kroner på andre kredittkort, og nedbetaler i løpet av 9 måneder. Dette betyr at de fleste sparer over 7000 kroner dersom de velger å kjøpe en betalingsutsettelse i stedet. 

Du får også 2 % rabatt på dagligvareforretninger i Norge, uavhengig av hvilken forhandler du benytter deg av. Rabatten gjelder også for drivstoff på Shell. 

  • Årsavgift: 0,-
  • Rentefrie dager: 50 dager
  • Kredittgrense: Inntil 200 000 kroner
  • Fordeler: Dagligvarer, rentefri betalingsutsettelse

Dette må du tenke på før du anskaffer deg kredittkort

Disse fem kortene ovenfor tilhører forskjellige kategorier som vi vet er populære i Norge. Men dette trenger nødvendigvis ikke å betyr at disse er de beste for ditt behov i hverdagen. 

Husk også at det er store forskjeller på hvor mye rente du betaler på kortene dersom du ønsker å nedbetale lånet over lengre tid. Benytter du kredittkort på feil måte, kan du pådra deg mye dyr gjeld. 

I Norge er det også slik at ubenyttede kredittkort teller på din kredittscore. Derfor er det viktigere enn noensinne å velge de kortene som er mest nyttig for deg, og ikke innhente masse forskjellige kort som sørger for at du får en høyere gjeldsgrad enn du egentlig trenger. 

Deretter søker du om et kredittkort

Gå systematisk til verks når du velger kredittkort, og bruk en enkel tjeneste for sammenligning på nettet – Slik gjør du det:

Steg 1: Sammenlign kredittkort på Allekredittkort.org hvor du kan velge mellom 18 forskjellige kategorier av kort for å gjøre det enklere for deg å sammenligne fordelene. 

Steg 2: Finn kortet du liker og følg søknadsprosessen på våre hjemmesider. Da er du sikker på at du får en rask søknadsprosess med BankID i løpet av få minutter. 

Steg 3: Det fysiske kortet får du tilsendt i løpet av en ukes tid. Men enkelte har også virtuelle kort som du kan benytte deg av med en gang. Husk å oppgi riktig adresse slik at kortet kommer så raskt som mulig. 

Fordeler –  Hvordan fungerer disse på kredittkortet?

For å gjøre det enklere for deg å forstå hvordan fordelene på kredittkort fungerer, har vi laget en oppsummering her som forklarer dette ganske enkelt. 

Bonus: Dette er poeng du opptjener som har en viss pengeverdi. Disse poengene kan som regel kun brukes på enkelte typer varer og tjenester som kredittkortselskapet tilbyr. Som regel er det ingen beregning på hvor mye bonus du kan opptjene i løpet av året. 

Cashback: Cashback er penger som fysisk trekkes av din kredittkortregning. Hvis du for eksempel får 4 % cashback på drivstoff, blir dette trukket fra din neste faktura. Det er som regel begrensninger på hvor mye cashback du kan få i løpet av et år. 

Forsikringer: Forsikringene på kredittkort, med mindre du må betale ekstra for disse, er kun gyldige dersom de er forbindelse med handel med kortet. For eksempel er gratis reiseforsikring inkludert kun hvis du betaler for en viss prosent av reisekostnadene med kortet. 

Slik kom vi frem til beste kredittkort for 2024

Alle Kredittkort har vurdert over 250 kredittkort i Norge innenfor 5 forskjellige kategorier. Vi sammenlignet fordeler, bruksområder og kostnadene på kortene. Deretter overveide vi alle fordeler og ulemper med hvert enkelt kort, og kom frem til de 5 beste kredittkortene i Norge basert på nøye gjennomgang av vilkårene. 

Dette gjelder for eksempel kostnader for uttak, rentenivå, fakturagebyrer og andre skjulte kostnader som enkelte har. Vår liste over beste kredittkort for 2024 er et resultat av en omfattende testperiode som strakk seg fra 10. november 2023 til 15. januar 2024. I denne perioden analyserte vi grundig over 250 forskjellige kredittkort i det norske markedet, med spesiell fokus på kategorier som handel, reise, og kort med laveste gebyrer. Denne innsiktsfulle og detaljerte evalueringen sikter mot å hjelpe deg med å velge det mest fordelaktige kredittkortet tilpasset dine spesifikke finansielle behov.

Fredrik Falkengren
CEO

+46 73 261 82 57
fredrik.falkengren@enklamedia.com

Dette er Allekredittkort.org

Allekredittkort.org eies av Enkla Media, som også driver en sammenligningstjeneste av kredittkort. . Med nøye vurdering og testing av kredittkort, har de skapt brukervennlige portaler for forbrukere for å sammenligne kredittkort. 


Informasjonen er sendt gjennom Cision http://news.cision.com/no. Foto: Kredittkort, Pixabay.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*