Oljefondets avkastning var på minus 6,1 prosent eller minus 485 milliarder kroner i fjor, etter høstens internasjonale børsfall. Dette er første år med negativ avkastning siden 2011, men oljeondet har hentet inn nedgangen på bedre børser i 2019, skriver Nordens Nyheter.

Verdien av Oljefondet falt til 8.256 milliarder kroner ved utgangen av 2018, fra 8.488 milliarder kroner ved utgangen av året før.

Grunnen er svak utvikling i aksjemarkedene, som ga fondet en samlet avkastning på minus 6,1 prosent, eller minus 485 milliarder kroner, for fjoråret.

– Det er det nest laveste i fondets historie, sa direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management, på en pressekonferanse i Norges Bank onsdag.

Kun avkastningen på minus 23,3 prosent eller 633 milliarder kroner i 2008 har vært større for fondet.

Den negative avkastningen i fjor kunne vært enda større hvis det ikke var for at regjeringen tilførte fondet 33,8 milliarder, etter flere år med uttak. I tillegg svekket også kronekursen seg, noe som bidro til å løfte fondets verdi med 224 milliarder kroner.

Fjoråretvar preget av uro på de internasjonale markedene. Som førte tilstore svingninger i fondets verdi, skriver Norges Bank InvestmentManagement i en pressemelding. Direktør Yngve Slyngstad er fotografert av Flickr/Norges Bank.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*