Det finske medisinske teknologiselskapet Askel Healthcare utvikler en ny metode for å behandle knebruskdefekter. Askel Healthcares COPLA®-implantat forventes å akselerere rehabilitering betydelig og muliggjøre helbredelse av skadet knebrusk. Fra begynnelsen av januar er COPLA®-implantat tilgjengelig for utvalgte pasienter som en del av en klinisk studie. Tre finske og ett estisk sykehus deltar i rettssaken. Selskapet har som mål å kommersialisere produktet i USA og EU innen 2028, sier Askel Healthcares, administrerende direktør Virpi Muhonen

Knesmerter er svært vanlig. Det er anslått at hver fjerde 40-åring lider av knesmerter. Den vanligste årsaken til knesmerter er slitasjegikt, som vanligvis er forårsaket av ubehandlet knebruskskade. Brusk har ikke kapasitet til å reparere seg selv og foreløpig er det ingen behandling tilgjengelig som muliggjør rask rehabilitering og som pålitelig kan reparere den skadede leddoverflaten. Globalt er antallet pasienter som lider av kneartrose over 650 millioner, og antallet har doblet seg de siste 30 årene.

Kirurgisk behandling av knær

Siden 2017 har Askel Healthcare utviklet et biologisk nedbrytbart implantat for kirurgisk behandling av bruskskader i kneet. I den kliniske studien som startet i begynnelsen av 2023, behandles pasienter med knebruskdefekter for første gang med Askels COPLA®-implantat. Askels mål er å kommersialisere implantatet i USA og EU innen 2028 og før det oppnå de nødvendige regulatoriske godkjenningene, det vil si CE-merket i EU og godkjenning av USAs Food and Drug Administration (FDA).

COPLA®-implantatet muliggjør umiddelbar full vektbæring etter operasjonen, noe som forventes å akselerere rehabiliteringsprosessen og muliggjøre bruskheling. Den pågående kliniske studien evaluerer effektiviteten og sikkerheten til implantatet. Tre finske og ett estisk sykehus deltar i studien. Sykehusene som deltar er Mehiläinen, Terveystalo, Hospital Nova of Central Finland og Tartu University Hospital i Estland. Det svenske Sahlgrenska universitetssykehuset i Mölndal er også involvert i planlegging og analyse av resultatene.

«Vi ønsker å betydelig forenkle og fremskynde rehabiliteringen av pasienter med knebruskdefekter og hjelpe dem tilbake til et smertefritt og aktivt liv. Jeg er veldig glad for å se hvor godt COPLA®-implantatet har blitt mottatt av både ortopediske kirurger og pasienter Reisen fra idé til et kommersielt produkt for medisinsk utstyr av høyeste risikoklasse, som COPLA®, er lang. Å nå denne kliniske fasen er også en svært viktig milepæl for vår finansiering, og det påvirker vår neste finansieringsrunde som finner sted til våren For første gang er vi i stand til å hjelpe mennesker som lider av knesmerter – dette har vært vårt hovedmål helt fra starten, sier Virpi Muhonen, PhD, grunnlegger og administrerende direktør i Askel Healthcare. Muhonen er en av oppfinnerne av COPLA®-implantatet, hvis vitenskapelige karriere innen crosstalk av cellebiologi og ortopedi førte til utviklingen av implantatet og grunnleggelsen av Askel.

Håp for gamle fotballstjerner

«Historien om bruskreparasjon omfatter mange kapitler. Nylig har en av de vanligste metodene vært Autologous Matrix-Induced Chondrogenesis (AMIC) hvor en kollagenmembran limes på det skadede området i kombinasjon med mikrofrakturering. COPLA®-implantatet er i prinsipp brukt på samme måte. Fordelen med COPLA®-implantatet sammenlignet med andre eksisterende produkter ligger i strukturen, som gjør det mulig å påføre flere lag med implantater og deretter legge umiddelbar full vekt på det behandlede leddet. Dette fremskynder pasientens restitusjon etter behandlingen Jeg ser frem til funnene fra disse kliniske studiene,» sa Mikko Kirjavainen, MD, en ortopedisk og traumatologisk kirurg ved Sports Mehiläinen.

«Bruskskaden og relaterte knesmerter gjorde mine favoritthobbyer, basketball og løping, umulig. Jeg håper at bruskimplantatet gjør at jeg kan komme tilbake til aktiviteter som involverer løping og hopp. Bruskimplantatoperasjonen gikk som planlagt, og rehabiliteringen er Målet mitt er å komme tilbake til basketballbanen i løpet av den kommende høsten, sier Aki Salo, som er en av pasientene som deltar i forsøket og som ble operert i kneet i februar 2023 på Mehiläinen.

Ytterligere informasjon:

Askel Healthcare, administrerende direktør Virpi Muhonen

Tlf. +358 40 489 3840

Mehiläinen Plc, MD Mikko Kirjavainen, ortopedisk og traumatologisk kirurg, overlege ved idrett Mehiläinen

Tlf. +358 40 077 0699

Om Askel Healthcare

Askel Healthcare er et finsk medisinsk teknologiselskap som skal transformere kirurgisk knebruskbehandling og restitusjon. Vårt oppdrag er å holde folk i bevegelse gjennom vårt universelle COPLA®-implantat, som er en banebrytende innovasjon for reparasjon av knebruskdefekter.

Om Mehiläinen Group

Mehiläinen Group er en velkjent og høyt verdsatt privat leverandør av sosiale tjenester og helsetjenester, som tilbyr omfattende tjenester av høy kvalitet i Finland og internasjonalt

Det er håp for gamle fotballstjerner(Foto:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*