Finansmannen Kjell Inge Røkke vil børsnotere Aker Horizons(Foto: Aker ASA)

Aker Horizons kjøper 75 prosent av fornybarselskapet Mainstream Renewable Power og Aker-askejn går over seks hundre kroner per aksje. Kjell Inge Røkke er storaksjonær i industrikonsernet Aker, der Aker Horizons hører hjemme. Kjell Inge Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke er toppsjef i Aker Horizons.

Aker melder at oppkjøpet verdsetter Mainstream til 900 millioner euro, tilsvarende 9,3 milliarder kroner. Selskapet driver med fornybar energi innen vindkraft til land og til havs, i tillegg til solenergi. Transaksjonen vil gi Aker Horizons en portefølje av prosjekter i drift og under konstruksjon på omtrent 1,4 gigawatt, en prosjektutviklingsportefølje på rundt 10 gigawatt, samt 10 gigawatt med identifiserte prosjektmuligheter.

– Aker har gjort en større endring det siste året, tatt en stilling innen fornybar energiproduksjon, grønne teknologier, digitalisering og andre megatrender som har sett en akselererende strøm av ressurser og kapital, ikke bare i Aker, men i de globale markeder. Dette steget er en del av vår langsiktige strategi for verdiskaping, og for å posisjonere Aker Horizons for betydelig og bærekraftig vekst innen det fornybare energimarkedet, skriver konsernsjef i Aker og styreleder i Aker Horizons, Øyvind Eriksen i en pressemelding.

Børsnoteres i andre kvartal

Transaksjonen er ventet å bli gjennomført i andre kvartal 2021, betinget godkjennelse fra myndighetene i tillegg til Mainstreams kreditorer. I meldingen er Aker Horizons ambisjon å utvikle selskaper med en total kapasitet på 10 GW og fjerne tilsvarende 25 millioner tonn CO2 pr år innen 2025.

– Gjennom oppkjøpet av Mainstream vil Aker Horizon få en plattform for å fremme sine ambisjoner innen fornybar energi og posisjonere seg i et voksende marked for hybridprosjekter, sier administrerende direktør Kristian Røkke i Aker Horizons.

– Vi er glade for å ha en så høyt respektert virksomhet som Aker Horizons om bord, noe som gjør at Mainstream kan akselerere sine vekstplaner for å levere en global portefølje av vind- og soleiendeler, sier konsernsjef Mary Quaney i Mainstream Renewable Power til Dn.no.

CEO Mary Quaney i Mainstream Renewable Power(Foto: Youtube)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*