For å undersøke endringen i renter på forbrukslån har Zensum tatt for seg statistikk for innkommende lånesøknader som førte til formidlede lån i løpet av andre kvartal (Q2) 2023. Resultatet viser at gjennomsnittsrenten på private lån var 2.98 prosentpoeng høyere sammenlignet med samme periode i 2022. 

I Q2 2022 lå gjennomsnittsrenten for forbrukslån på 8.59%. Vi ser at gjennomsnittsrenten sakte har steget. I Q2 2023 lå gjennomsnittsrenten på 11.57%, noe som er en økning på 2.98 prosentpoeng på ett år. I tabellen nedenfor viser vi den nominelle gjennomsnittlige renten måned for måned.

Gjennomsnittlig rente på forbrukslån april-juni 2023


I begynnelsen av året gjorde Zensum en undersøkelse av hvordan den nominelle gjennomsnittsrenten på forbrukslån endret seg mellom januar 2022 og januar 2023. Den kan leses her.

Om Zensums Rentebarometer

Med Zensums Rentebarometer undersøker Zensum renteendringer i markedet. Undersøkelsen er utført av Zensum og baserer seg på statistikk fra april 2022 til juni 2023. Statistikken som presenteres bygger på data fra søknadene Zensum mottok i samme periode, som igjen førte til utbetalte lån.

Sammenligne, forhandle om eller samle lån

Hos Zensum kan du sammenligne, forhandle om og samle forbrukslånene dine. Lånesøknader via Zensum er alltid gratis for deg som kunde, og aldri bindende.

Foto: Påtroppende adm. direktør i Zensum Leif Eliasson (t.v.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*