Innehaver av Wilhelmsens gaveprofessorat innen havbaserte næringer Randi Lunnan og styreleder i Tom Wilhelmsens stiftelse Thomas Wilhelmsen.

– Jeg vil takke Tom Wilhelmsens stiftelse for tilliten, og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet. BI vil gjennom dette gaveprofessoratet videreutvikle vår forskning og utdanning innen havbaserte næringer. Dersom Norge skal lykkes som en ledende nasjon innen havindustrien må vi ligge i front på utvikling av relevant forskning og kunnskap, sier rektor ved Handelshøyskolen BI Karen Spens.

Wilhelmsens gaveprofessorat innen havbaserte næringer ble først etablert i 2005 og bidro til å definere havnæringene som et nøkkelområde for BI. Gaveprofessoratet er knyttet til BI Centre for Ocean Business.

– Gjennom vårt langvarige samarbeid med Handelshøyskolen BI har vi som mål å fremme og vektlegge den utrolige verdien maritim industri skaper for samfunnet. Vi er stolte støttespillere av BI Centre for Ocean Business. Vi mener kompetansen vi har gjennom 160 år med virksomhet, kombinert med den vitenskapelige kapasiteten på BI bidrar til fremskritt i maritim industri og den store verdien denne skaper, sier styreleder i Tom Wilhelmsens stiftelse Thomas Wilhelmsen.

Professor Randi Lunnan ved Institutt for Strategi og Entreprenørskap på Handelshøyskolen BI vil fortsette å inneha Wilhelmsens gaveprofessorat. Doktorgradsstipendet vil bli rekruttert i løpet av 2023.

– Norge er blant de viktigste globale aktørene innen flere maritime industrier, inkludert shipping, olje og gass og fiskeri. Gjennom dette gaveprofessoratet vil vi fortsette å bygge et sterkt fagmiljø på BI, og være en drivkraft for forskning og utdanning som bidrar til at Norge beholder og styrker vår konkurransedyktighet, sier Lunnan.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*