Barbara Milian Thololfsson er norsk styremedlem i SCA
Barbara Milian Thololfsson er norsk styremedlem i SCA

Barbara Milian Thoralfsson er Oljefondets styrevalg i Svenska Cellulosa(SCA). Dermed får hun fornyet kontrakt av direktør Yngve Slyngstad i Oljefondet som for første gang er med i valgberedningen i de svenske konsernene Volvo og SCA. Hun er medlem av styret i Telenor ASA og Orkla ASA og er direktør i Fleming Invest AS. Finnen Matti Alahuhta i Kone Corporation, har Oljefondets tillit i Volvos styre. Her burde Yngve Slyngstad ha krevd et norsk styremedlem på vegne av fondet, som tung norsk aksjonær i Volvo før vårens generalforsamling.

Valgkomiteen i Svenska Cellulosa(SCA)foreslår at styret skal ha ni medlemmer og ingen suppleant før generalforsamlingen i april.Valgberedningen foreslår gjenvalg av Pär Boman, Rolf Börjesson, konsernsef Jan Johansson,Leif Johansson , Louise Julian Svanberg, styreleder Sverker Martin- Löf, Bert Nordberg, Anders Nyrén, og Barbara Milian Thoralfsson. SCA skriver at et flertall av de foreslåtte medlemmene-Sverker Martin-Löf, Rolf Börjesson, Leif Johansson,Louise Julian Svanberg (Gift med Carl-Henric Svanberg, styreleder i Volvo og BP),Bert Nordberg(styreleder i Vestas Wind Systems), Anders Nyrén, og Barbara M. Thoralfsson – er uavhengig av selskapet og dets ledelse, og Rolf Börjesson,Leif Johansson(Ericssons styreleder), Bert Nordberg, Louise Julian Svanberg og Barbara M. Thoralfsson – vurderes som uavhengieg av selskapets store aksjonærer. Alle medlemmene er erfarne i kravene som stilles til en børsnotert selskap eller tilsvarende erfaring. Tjener under millionen

Valgkomiteen i Svenska Cellulosa(SCA)foreslår at styrehonorar på SEK 700.000 til hver og en av de styremedlemmer som ikke er ansatt i selskapet og med SEK 2.100.000 til styrets leder. Medlem av kompensasjonsutvalget skal motta tilleggsgodtgjørelse på SEK 105 000, mens kompensasjonskomiteen bør motta tilleggsgodtgjørelse på SEK 135.000. Medlem av revisjonsutvalget skal motta tilleggsgodtgjørelse på SEK 130 000 i revisjonsutvalget skal motta tilleggsgodtgjørelse på SEK 175.000.

Før generalforsamlingen

I Valgberedningen foran generalforsamlingen i SCA 2014 inngår: •Carl-Olof By, AB Industrivärden •Håkan Sandberg, Handelsbankens Pensionsstiftelse med flere •Yngve Slyngstad, Norges Bank Investment Management •Caroline af Ugglas, Skandia •Sverker Martin-Löf, styreformann i SCA

Ukjent med lang erfaring

Barbara Rose Milan Thoralfsson har vært rådgiver for EQT Partners AB, administrerende direktør og konsernsjef i Netcom,administrerende direktør i Midelfart & Co AS. Hun har vært styremedlem i Telenor ASA siden 11 mai 2009 og Orkla ASA siden mai 2011. Hun har også jobbet i Fleming Invest AS men står ikke oppført som styremedlem. Hun har vært i Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA siden 6 april 2006 , men det er første gang Yngve Slyngstad sitter med i valberedningen. Thoralfsson har en MBA -grad fra Columbia University, og er bachelor i psykologi fra Duke University. og en mastergrad i Business Administration grad fra Columbia University.

Finsk sisu i Volvo

Styreleder og CEO Matti Alahuhta i Kone Corporation, er trolig oljefondets mann i Volvos styre. Han fratrer stillingen i Kone 31 mars 2014. Kone Corporation er et globalt heiskonsern basert i Finland, der oljefondets sqatser 1,5 milliarder kroner. Matti Alahuhta er styreformann i Outotec Corporation og medlem av styret i Kone Corporation og UPM-Kymmene Corporation, der oljefondet har en større eierpost(dominerende minoritetsandel). Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at buss- og lastebilprodusenten Volvo og Volvo Personvogner i Gøteborg( eid av kinesiske Geely), er to helt separate selskaper. Nordens Nyheter kommer med en kommentar til de statlige utnevnelsene av styremedlemmer i svenske selskaper den andre helgen i mars.

 

Matti Ahlahutha blir styremedlem i Volvo
Matti Ahlahutha blir styremedlem i Volvo

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*