Dr. Martin Winterkorn har skapt en lønnsomm gruppe bilselskaper i Nord-Europa(Foto:VW)
Dr. Martin Winterkorn har skapt en lønnsomm gruppe bilselskaper i Nord-Europa(Foto:VW)

 

Wolfgang Durheimer som fikk sparken av Audi i fjor, skal nå markedsføre nye Bentley som elektrisk hybrid. Bentley blir dermed et luksusbilmerke med en elektrisk fremtid etter presentasjonen av Bentley Plug Hybrid på et motor show i Beijing, skriver avisen Børsen. Wolfgang Durheimer, overtar fra 1 juni 2014 styreformann og administrerende direktør i Bentley Motors Limited, hentet dit av styreleder Martin Winterkorn i Volksagen Group, der Oljefondet satser nesten ni milliarder kroner.

Bentleys nåværende styreleder Dr. Wolfgang Schreiber hentes hjem til en overordnet stilling i Volkswagen Group av styreleder dr. Marin Winterkorn i Volkswagen Group AG. Oljefondet har aksjer for 8,5 milliarder norske kroner i Volkswagen AG og eier 1,08 prosent av aksjene.Dermed er Norges Bank med på et hjørne av Bentleys eventyr. Volkswagen satset 706 millioner i lastebiprodusenten M.A.N og 742 millioner i svenske Scania, der Volkswagen eier 90 prosent.  Wolfgang Durheimer er 55 år gammel, ingeniør og begynte sin karriere i 1986 hos BMW , hvor han har hatt ulike lederstillinger inntil 1998 . I 1999 ble han med Porsche som en del av utviklingen , og nye modeller og modellserien somhar styrket Porsche var under hans ledelse. I 2012 var han ansvarlig for den tekniske utviklingen av Audi , men ble så sparken kort tid før Le Mans -løp i 2013 . Ifølge Bentley bilmerket vil være den første luksus bilmerke å innføre en plug -in hybrid.

Kommer for fullt

Det er ingen tvil om at plug-in hybrid teknologi er fullt kompatibel med Bentley kjerneverdier ved å tilby den ultimate luksus og fantastisk ytelse. Selskapet legger vekt både ved å kombinere motorerene med elektrisk kraft. derfor vil man litt etter litt litt bruke denne teknologien i hele selskapets modellprogram. Når dette tiåret ender, vil minst 90 prosent av produksjonen var tilgjengelig i plug-in hybrid teknologi. Avgående styreleder Dr. Wolfgang Schreiber og administrerende direktør i Bentley Motors sier han er veldig stolt over denne utviklingen når han nå skal levere stafettprinnen videre.Hjernen bak dette er selvsagt styreleder Martin Winterkorn, som ser at trenden går mot elektriske biler. Med Bentley sin hybrid-teknologi er det mulig å kjøre opp til 50 miles på strøm alene, for eksempel.

Kjøpt av Volkswagen

I 1998 ble Bentley ble kjøpt opp av tyske Volkswagen, og har siden da satset £ 1 milliard i investeringer.Det er i dag 4000 Bentley ansatte verden over, og selskapet er kåret til en av Storbritannias beste arbeidsgivere i to år på rad Bentley opererer i 58 land , med 193 salgssteder, som leverte 10 120 biler i 2013. Dette er en økning med 19 prosent fra2012. USA er Bentley største marked , med 3140 leverte biler til kunder i 2013 . Kina følmer etter og de ble levert 2191 biler i 2013, mens Storbritannia er tredje størst med 1381 biler levert. Driftsresultatet for 2012 var € 100.5millioner. Eksporten utgjorde 86 prosent av Bentley totale omsetning i 2013 , og Bentley har en markedsandel på 25 prosent , og er den ledende luksus-bilprodusenten i verden. Dvs en av fire biler som selges over € 150 000 er en Bentley. Bentley er den tredje største R & D investor i Storbritannia på biliden. I løpet av de siste 10 årene Bentley har donert £ 500 000 til lokale og nasjonale hjelpeorganisasjoner. Bak dette eventyret står Volksagen-konsernet, som eier lastebilprodusenten M.A.N og svenske Scania.

Bentley er kjent for luksusbiler og satser nå på elbiler(Foto:Bentley)
Bentley er kjent for luksusbiler og satser nå på elbiler(Foto:Bentley)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*