Konsernsjef Vibeke Hverven i Visma avslutter fjoråret sterkt(Foto: Visma)

Visma leverte fortsatt lønnsom vekst i fjerde kvartal. 2022 ble et år med rekordhøye investeringer for konsernet, inkludert oppkjøp av 42 selskaper med en total verdi på nær 1 milliard euro.

Visma fikk en omsetning på 558 millioner euro i fjerde kvartal 2022, en økning på 18 prosent sammenlignet med samme periode året før. Basert på foreløpige tall endte omsetningen for hele 2022 på 2.06 milliarder euro, en vekst på 19 prosent mot foregående år.

Konsernets driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) økte med 16 prosent til 155 millioner euro i Q4, og ble på 587 millioner euro for hele året. Dette er en økning på 11 prosent sammenlignet med 2021.

«Visma fortsetter å vise styrke gjennom en mer turbulent periode for næringsliv og samfunn. Samtlige av våre forretningssegmenter vokser, og vi tar samtidig grep for å håndtere et økende kostnadsnivå i vår bransje, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

Selskapets årlige repeterbare inntekter (ARR) vokste med 23 prosent i kvartalet, og nådde dermed et rekordhøyt nivå på 1.94 milliarder euro ved utgangen av 2022.

Rekordhøye investeringer

Visma fortsetter å vokse gjennom selektive oppkjøp, for å styrke posisjonen som en ledende leverandør av virksomhetskritisk programvare i Europa og Latin-Amerika. 

I fjerde kvartal ble det gjennomført 12 oppkjøp, inkludert de nordiske SaaS-leverandører House of Control og Flex Applications, samt fire selskaper i Belgia og Nederland innenfor områder som Govtech og HR.

På slutten av kvartalet gjorde konsernet dets første oppkjøp i Tyskland, BuchhaltungsButler, som leverer SaaS-løsninger for regnskap til småbedrifter. Oppkjøp nummer to i Tyskland ble annonsert tidlig i januar 2023 med H&H, en ledende leverandør av programvare for kommuneadministrasjon.

I alt kjøpte Visma 42 programvareselskaper i 2022. Et antall på linje med året før, men en klar rekord med tanke på investeringsnivå. Transaksjonsverdien kan totalt ende på rundt én milliard euro.

«Vi opprettholder våre betydelige investeringer i produktutvikling og markedsekspansjon for å posisjonere Visma for ny vekst. Som leverandør av virksomhetskritisk programvare som muliggjør automatisering, økt effektivitet og konkurransekraft, tror jeg vi har produkter som representerer en del av løsningen for bedrifter og organisasjoner som går mer usikre tider i møte”, sier Hverven.

Les hele rapporten her.
 

Høydepunkter for fjerde kvartal 2022:

 • Omsetning på 558 millioner euro (472), 18 prosent vekst
   
 • EBITDA på 155 millioner euro (134), 16 prosent vekst
   
 • Årlige repeterbare inntekter (ARR) nådde 1.94 milliarder euro
   
 • Entret både Frankrike og Tyskland gjennom sluttført oppkjøp av Inqom og kjøp av BuchhaltungsButler. I januar 2023 kjøpte Visma også H&H i Tyskland.
   
 • Gjennomførte 12 oppkjøp, inkludert norske House of Control, med påfølgende avnotering fra Oslo Børs
   
 • Fullført salget av divisjonen for Cloud Infrastructure Services (CIS)
   

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonssjef i Visma +47 921 57 801

lage.bohren@visma.com
 

Om Visma

Visma er en ledende leverandør av skybasert, virksomhetskritisk programvare, med omsetning på 1.73 milliarder euro i 2021, 14,000 ansatte og 1.4 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere prosesser for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, bidrar vi til å skape et mer effektivt og fremgangsrikt samfunn. Les mer om oss på visma.com.


Informasjonen er sendt gjennom Cision http://news.cision.com/no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*