Organisk salgsvekst og nye oppkjøp løftet Vismas omsetning ytterligere i 3. kvartal.

Visma leverte en rekordhøy omsetning på EUR 593 millioner i tredje kvartal 2023, en vekst på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på EUR 203 millioner, også et rekordnivå, og opp 18 prosent fra Q3 22.

“Det har vært nok et begivenhetsrikt kvartal for Visma, med fortsatt vekst og geografisk ekspansjon. Vår positive utvikling drives av en kombinasjon av økt salg til eksisterende og nye kunder, oppkjøp av førsteklasses programvareselskaper og streng kostnadskontroll”, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

Ved utgangen av kvartalet betjente Visma 1,6 millioner kunder i Europa og Latin Amerika, en vekst på 18 prosent det siste året.

“Bak Vismas formidable vekst og utvikling ligger den utrettelige innsatsen til nær 15,000 dyktige og engasjerte medarbeidere. Sammen leverer vi den virksomhetskritiske programvaren som kundene våre trenger for å sikre effektiv drift og god finansiell kontroll”, sier Hverven.

24 oppkjøp i 2023

Visma gjennomførte åtte oppkjøp av programvareselskaper i løpet av 3. kvartal. Posisjonen i Belgia ble styrket med oppkjøpet av Silverfin, en skybasert løsning for regnskapsførere med nesten 320,000 brukere. 

I Norge ble tilbudet til offentlig sektor utvidet med oppkjøpet av Acos, en leverandør av skyløsninger for dokumentbehandling og arkivsystemer. Samtidig ble det første Visma-flagget plantet på Island med oppkjøpet av Payday, og den første ERP-løsningen i Chile ble sikret med Laudus.

Så langt i 2023 har Visma kjøpt 24 programvareselskaper, og oppkjøp vil være en viktig driver for vekst og innovasjon for konsernet også fremover.

Ved slutten av 3. kvartal nådde Vismas årlige repeterende inntekter (ARR) 2,2 milliarder euro, en økning på 24 prosent i løpet av de siste 12 månedene.

«Med den makroøkonomiske og geopolitiske usikkerheten som fortsetter å prege markedene våre, gir Vismas SaaS-baserte forretningsmodell, med høy grad av abonnementsbaserte inntekter, både stabilitet og konkurransekraft,» sier Hverven.

Les hele rapporten her.

Høydepunkter for 3. kvartal 2023:

  • Omsetning på EUR 593 millioner, 15 % vekst
  • EBITDA på EUR 203 millioner, 18 % vekst
  • Årlige repeterende inntekter (ARR) nådde 2 175 millioner EUR
  • Gjennomførte 8 oppkjøp i løpet av kvartalet

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonsdirektør, +47 921 57 801

lage.bohren@visma.com

Om Visma

Visma er en ledende leverandør av skybasert, virksomhetskritisk programvare, med omsetning på 2,06 milliarder euro i 2022, 15,000 ansatte og 1.6 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere prosesser for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, bidrar vi til å skape et mer effektivt og fremgangsrikt samfunn. Les mer om oss på visma.no.


Informasjonen er sendt gjennom Cision http://news.cision.com/no

Foto: Adm. dir. Merete Hverven i Ciseon er fotografert av Ciseon.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*