Silverfin, Belgias ledende leverandør av skyprogramvare for regnskapsførere, vil fortsette sin vekstbane som en del av Visma. Silverfin er en skybasert leverandør av programvare for etterregnskap inkludert kontoforberedelse og relaterte arbeidsflyter. Selskapet ble grunnlagt i 2013 og har hovedkontor i Gent, Belgia.

Belgia har et differensiert tilbud som betjener en sterk base av internasjonale kunder, inkludert Big 4. Silverfins plattform gjør det mulig for regnskapsførere å forbedre effektiviteten, konkurranseevnen og lønnsomheten i samsvars- og rapporteringstjenester, og driver utviklingen og leveringen av nye rådgivningstjenester. De fleste av selskapets nærmere 850 direktekunder er regnskapskontorer, og plattformen har nesten 320 000 sluttkunder. Oppkjøpet øker Vismas tilstedeværelse i den belgiske programvaresektoren betydelig, og styrker også konsernets posisjon som Europas mester for nettbasert regnskapsprogramvare. «Silverfin gir regnskapsførere teknologien og verktøyene de trenger for å lykkes mer, både for seg selv og for sine kunder, noe som gjør Silverfin til en perfekt match for Visma. Vi ser frem til å støtte og akselerere deres vekst ytterligere, sier Merete Verven, administrerende direktør i Visma.(Foto: Konsernsjef Merete Verven i Visma).

Silverfin ble grunnlagt i 2013 av en regnskapsfører frustrert over ineffektive arbeidsprosesser, og en programvarearkitekt på jakt etter et tøft problem som kan løses ved bruk av cloud computing. Sammen begynte de å tenke på hvordan data og nettskyen kunne gjøre livet enklere for regnskapsførere, gjøre virksomhetene deres bedre og samtidig låse opp nye inntektsmuligheter fra verdiøkende kunderådgivningstjenester. I dag er Silverfin etablert som en ledende skyregnskapsleverandør i Belgia, med 28 av landets topp 30 regnskapsfirmaer som kunder. «Dette er en stor milepæl for Silverfin. Gjennom årene har vi vært så heldige å ha trukket interesse fra mange organisasjoner som ønsker å samarbeide med Silverfin. Vi har blitt kjent med Visma og innrettet oss etter en felles visjon om entreprenørskap, teknologisk innovasjon og kundefokus. Silverfin-produktet vil nå bli distribuert til mange flere regnskapsførere, sier Tim Vandecasteele og Joris Van Der Gucht, medgründere i Silverfin.

Kjøper spansk selskap

Visma fortsetter å øke tilstedeværelsen i det iberiske programvaremarkedet med oppkjøpet av Quaderno, en SaaS skatteadministrasjonsplattform for global e-handel. Selskapet er basert i Las Palmas de Gran Canaria på Kanariøyene, og hjelper Quadernos med helautomatiserte løsninger online-bedrifter over hele verden.

Man beregne de riktige skattesatsene basert på input som kundeplassering og typen produkt eller tjeneste som selges. «Vi er glade for å ønske Quaderno velkommen til Visma. Med dette oppkjøpet utvider vi vår tilstedeværelse i det spanske programvaremarkedet ytterligere, og styrker også konsernets tilbud innen e-handelsløsninger. Å overholde skatteregler kan være utfordrende for nettselgere som opererer på en global markedsplass, men Quaderno gjør det enkelt”, sier Alicia Halaas, forretningsområdedirektør for Small Business-segmentet i Visma.

En ny fase i Quaderno ble lansert i 2014, og betjener for tiden mer enn 2.600 kunder i 104 land, inkludert selskaper som Podia, Whereby, Mailtrack, Freepik og Bookish. Den skybaserte plattformen er kompatibel med mer enn 14.000 skattejurisdiksjoner, og inneholder også funksjoner for skatteberegninger, skatterapportering, fakturering, skattemeldinger og utgiftssporing. Quaderno vil fortsette å operere som et selvstendig selskap, under samme ledelse. «Hos Quaderno er vi veldig glade for å starte en ny fase i Visma-familien. Med tilgang til ressursene og omfattende erfaring, vil vi kunne forsterke vår vekststrategi og konsolidere Quaderno som en av verdens ledende automatiserte skatteadministrasjonsplattformer, sier Carlos Hernández Medina, grunnlegger og administrerende direktør i Quaderno. Anskaffelsesnr. 4 i Spania For Visma, Europas ledende leverandør av virksomhetskritisk skyprogramvare, blir Quaderno det fjerde oppkjøpet i Spania siden det først kom inn i landet i 2021. Det er også den andre transaksjonen for konsernet i Iberia(den spanske halvøya) så langt i 2023, etter å ha kjøpt den portugisiske SaaS-leverandøren Moloni i januar.

Visma forventer at inntektene fra den spanske virksomheten vil nå 25 millioner euro i 2023, og sikter på fortsatt vekst i årene som kommer. Konsernets ambisjon er å bygge en markedsledende posisjon innen cloud business software i regionen. For mer informasjon, vennligst kontakt: Lage Bøhren, kommunikasjonsdirektør i Visma, +47 92 15 78 01 lage.bohren@visma.com Olivia Rose Pittman, kommunikasjonssjef i Quaderno.

Om Visma Visma er en ledende leverandør av virksomhetskritisk skyprogramvare, med en omsetning på 2,06 milliarder euro i 2022, 14 500 ansatte og 1,6 millioner kunder over hele Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere arbeidet til virksomheter og organisasjoner av alle størrelser, muliggjør vi et mer effektivt og velstående samfunn. Besøk oss på visma.com. Om Quaderno Quaderno er en automatisert programvare for skatteoverholdelse som beregner og sporer MVA, omsetningsavgift og GST for nettbaserte virksomheter. Den skybaserte plattformen er kompatibel med mer enn 14.000 skattejurisdiksjoner, og inneholder også funksjoner for skatteberegninger, skatterapportering, fakturering, skattemeldinger og utgiftssporing. Denne informasjonen ble brakt til deg av Cision http://news.cision.com. Oversettelse til norsk av Nordens Nyheter.

Visma kjøper spanske Quaderno på Kanariøyene(Foto: Quaderno)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*