Visa først ute med stablecoin(Foto: Mynewsdesk)

Oslo, 29. mars 2021 –Visa Inc. annonserer i dag nyheten om at de som første store betalingsnettverk ønsker å gjøre opp transaksjoner i USD Coin (USDC) – en digital stablecoin støttet av den amerikanske dollaren. Visa gjennomfører en pilot med sin partner Crypto.com, en av verdens største krytoplattformer, og planlegger å tilby oppgjør i USD Coin til Visa partnere senere i år.

Støtte for digitale valutaer som en ny type avregningsvaluta markerer et viktig steg fremover for Visas nettverk, og er utformet for å forbedre alle former for pengeoverførsler enten den skjer i eller utenfor Visa-nettverket.

Visas plattform overfører i dag milliarder av dollar gjennom flere tusen institusjoner i mer enn 200 land, i 160 ulike valutaer. Visa har i over et år jobbet for å etablere digitalt valutaoppgjør innenfor sin egen infrastruktur. I samarbeid med Visas eksklusive partner for oppgjør av digital valuta, Anchorage, lanserer Visa nå en pilot som gjør det mulig for Crypto.com å sende USD Coin til Visa.

Visas standarder krever i dag at partnere gjør opp overføringer i en tradisjonell fiat valuta, noe som kan gi økte kostnader og økt kompleksitet for selskaper som er bygget med digitale valutaer. Løsningen åpner også opp for støtte for sentralbankstyrte digitale valutaer i fremtiden.

– Dagens kunngjøring markerer en viktig milepæl i vår evne til å imøtekomme behovene til selskaper som administrerer sin virksomhet i en stablecoin eller kryptovaluta. Det er en viktig utvidelse av det vi gjør hver dag, og på en sikker måte kan lette betalinger i forskjellige valutaer over hele verden, sier Jeff Kim, Head of Product Nordics and Baltics i Visa.

For å lære mer om denne nyheten, besøk Visa bloggen.

Visa logo(Foto: Visa US/Cal.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*