Akryl-maleri av Olav Christopher Jensen, som idag stiller ut malerier og andre arbeider i Saarbrüchen i samarbeid med den norske ambassaden i Berlin. Fotografiet av  "The Second Generation" er laget i samarbeid mellom Saarbrücken-galleriet galleriet og den norske ambassaden
Akryl-maleri av Olav Christopher Jensen, som idag stiller ut malerier og andre arbeider i Saarbrüchen i samarbeid med den norske ambassaden i Berlin. Fotografiet av «The Second Generation» er laget i samarbeid mellom Saarbrücken-galleriet galleriet og den norske ambassaden

Den norske maleren Olav Christopher Jenssen  har åpnet en en separatutstilling i Saarbrücken. Ambassadør Sven Erik Svedman går i november av som sjef for den norske ambassaden i Berlin. Olav Christopher Jenssen er en av de mest betydningsfulle samtidskunstnere i Skandinavia. Nå vises nordmenn, bosatt i Tyskland for på en separatutstilling i Saarbrücken i november og desember 2014 i samarbeid med den norske ambassaden i Tyskland.

Saarland Museum viser fra 14 november 2014 i Modern Gallery, en separatutstilling av Olav Christopher Jenssen (født 1954 i Sortland / Norge). Utstillingen presenterer er malerier og skulpturelle verk, for det meste fra de siste fem-seks årene. En serie av malerier og en serie av leirskulpturer vil bli presentert offentlig for første gang.Olav Christopher Jenssen er en av de mest anerkjente samtidskunstnere av skandinavisk opprinnelse, siden gjennombruddet på utstillingen Documenta IX (1992), der han kjent for et bredere internasjonalt publikum i Tyskland. Han sammenliknes på mange måter med Edvard Munch, som også fikk sitt store gjennombrudd i Tyskland.

Form og farge

Sentralt i hans arbeid står ubestridte maleri og tegning.I dem utforsker han mulighetene for farge og form, og tar for seg de store linjene i abstrakt og ikke-objektiv art. Olav Christopher Jensen sier til Nordens Nyheter Jenssen at dette er en en «strøm av bilder som er visuelt forbundet med hverandre.»lav Christopher Jenssen er også professor ved School of Art i Braunschweig, og før det jobbet han i Hamburg. Han er den første norske kunst professor i Tyskland, siden JC Dahl i 1824 i Dresden hans professorat ved Kunstakademiet antrat.Der artist bosatt i Berlin siden 1983 og bor nå delvis i Lya i Skåne i Sverige. Utstillingen i Saarbrücken frem til til 22 januar 2015 i regi av Saarlands Riksantikvar og Den norske ambassaden i Berlin, der ambassadør Sven Erik Svedman i disse dager går av etter lang og trofast tjeneste, skriver Nordens Nyheter.

Mer informasjon på http://www.kulturbesitz.de/ausstellungen.html

Ambassadør Sven Erik Svedman går i disse dager av som norsk ambassadør i Berlin etter lang og trofast tjeneste.   Olav Christopher Jensens utstilling i Saarbrücken ere et av hans siste engasjementer i Tyskland(Foto: Norwegen/UD)
Ambassadør Sven Erik Svedman går i disse dager av som norsk ambassadør i Berlin etter lang og trofast tjeneste. Olav Christopher Jensens utstilling i Saarbrücken ere et av hans siste engasjementer i Tyskland(Foto: Norwegen/UD)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*