«Det er svært gledelig at Vestland fylkeskommune gir Storebrand fornyet tillit som pensjonsleverandør», sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand.

Kommunene har tariffestet gode pensjonsordninger for sine ansatte. Pensjon utgjør en stor kostnad i kommune-Norge, og anbudskonkurranser kan gi store besparelser samtidig som de ansatte får den samme pensjonen.

Torsdag valgte fylkestinget i Vestland å fortsette med Storebrand som pensjonsleverandør. Dermed skal Storebrand forvalte om lag 4 milliarder kroner for om lag 12.000 medlemmer med pensjonsrettigheter i Vestland fylkeskommune.

«Dette var en skikkelig gladnyhet. Vestland har vært en viktig kunde for oss de siste årene, og samarbeidet med fylkeskommunen har bidratt til å videreutvikle oss som leverandør. Når Vestland velger å fortsette samarbeidet, så er det en hyggelig attest. Vi gleder oss til fortsettelsen», sier konsernsjef Grefstad.

Fire på rad

Storebrand har de siste årene markert seg som en

er i kampen om kommuner og fylkeskommuner. Tre kommuner og en fylkeskommune har i år gått ut på anbud. Storebrand har vunnet alle anbudskonkurransene.

«Vi ønsker å skape økt konkurranse i markedet for offentlig tjenestepensjon. Vårt viktigste argument er at konkurranse er bra både for kommunen og innbyggerne. Det har vi også sett i praksis: Kommuner som har gått ut på anbud har spart betydelige beløp. Derfor har vi også tatt til orde for at alle kommuner skal ha en plikt til å sette pensjonsforvaltningen ut på anbud», sier Jon M. Hippe, leder for Offentlig sektor i Storebrand.

Økt markedsaktivitet

Hippe tror på større aktivitet i det offentlige markedet i 2024. Blant

fordi det nå er samlet nye kommunestyrer og fylkesting over hele landet som ser på økonomien med nytt blikk.

«Vi er optimistiske og forberedt på økt aktivitet neste år. Mange politikere og kommuneledere ser nå etter muligheter for å effektivisere og spare penger. Pensjon er kommunens største innkjøp og vi vet at flere kommuner nå planlegger anbud neste år», sier Hippe.

Storebrand er et nordisk finanskonsern som leverer økonomisk trygghet og frihet til privatpersoner og bedrifter. Vi ønsker å tilby bærekraftige løsninger og motivere våre kunder til å ta gode økonomiske valg for fremtiden: sammen skaper vi en fremtid å glede seg til.

Storebrand har om lag 40 000 bedriftskunder, 2 millioner personkunder og forvalter over 1000 milliarder kroner. Konsernet har hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo, og er notert på Oslo Børs (STB).

Besøk oss på www.storebrand.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*