Jon Hippe er glad for å få pensjonen til Storebrand(Foto: Mynewsdesk)

Vestland fylkeskommune bytter pensjonsleverandør fra KLP til Storebrand. Valget av Storebrand ble gjort i Vestland Fylkesting i september, men KLP klaget på avgjørelsen. Domstolen har nå avvist KLPs krav om midlertidig forføyning, og dermed kan flyttingen av 11 000 nåværende og fremtidige pensjonsmottakere starte.

– Vi er glade for at kontrakten med Vestland nå kan signeres. Vi lover å jobbe hardt for at Vestland og alle deres ansatte skal bli fornøyde, sier Jon M. Hippe, leder for offentlig sektor i Storebrand.

KLP hevdet i sin klage at Vestland har gjort en feil i sin vurdering av de kostnadene de selv har, ved å ha låst et betydelig egenkapitalinnskudd i KLP. Dette avviser domstolen. Retten påpeker at denne investeringen i KLP har trekk av egenkapital, noe som gjør Vestlands vurderinger berettiget. 

– Jeg er overrasket over at KLP valgte å gå til sak mot sin egen eier og kunde. Nå forventer vi et godt samarbeid med KLP for å gjøre overgangen så smidig som mulig for fylkeskommunen. Kommunene får i denne saken bekreftet at konkurranse gir dem lavere kostnad på pensjonsordningene, samtidig som de ansatte får utbetalt den samme pensjonen med Storebrand som leverandør, sier Hippe.

Storebrand leverte best

Storebrand leverte best på både pris og service i anbudet til Vestland, og kontrakten betyr at fylkeskommunen vil redusere sine kostnader til pensjon. I tillegg frigjør de over 140 millioner som i dag er bundet opp i innskutt egenkapital i KLP. De får også mer enn 240 millioner til premiefond som reduserer deres premiekostnader framover.

– At det er flere leverandører av kommunal pensjon har allerede gitt kommunene betydelige gevinster, uansett hvor de er kunde. Kommunene er pliktig å gjennomføre anbudskonkurranser på pensjon. Denne saken kan også bidra til økt anbudsvilje i kommunene. Anbud er den eneste måten kommunen kan forsikre seg om at de får den beste prisen og kvaliteten på sin pensjonsordning, sier Hippe.

Storebrand er i dialog med flere kommuner som vil utlyse anbudskonkurranse på pensjon i 2021. Det at denne saken nå er avklart, vil gjøre prosessen enklere for kommunene.

PÅ vei mot fri flyt for pensjonspenger. KLP mister stor kunde(Ill: KLP)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*