Regnskap Norge har publisert bransjeorganisasjonens første bærekraftsrapport i henhold til standarden Nordic Sustainability Reporting Standard (NSRS). Foto: CF-Wesenberg.

Denne uken har Regnskap Norge publisert bransjeforeningens første bærekraftsrapport. – Det snakkes mye om bærekraft og næringslivet forventes å ta stadig større ansvar. Vi håper at vår egen bærekraftsrapport er til inspirasjon for alle små og mellomstore bedrifter i bygd og by over hele landet, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge.

I høst ble bærekraftstandarden Nordic Sustainability Reporting Standard (NSRS) lansert, etter initiativ fra Regnskap Norge. Dette er den første på markedet som er tilpasset små og mellomstore bedrifter. Regnskap Norge har nå publisert bransjeorganisasjonens første rapport basert på den nye standarden.

– Det stilles stadig større krav til bærekraft i næringslivet. Imidlertid er det i dag kun landets store virksomheter som plikter å utarbeide bærekraftsrapporter. Samtidig ser vi at de samme store selskapene har begynt å endre forretningsmodellene sine. Dette vil medføre flere krav til leverandørene – de små og mellomstore selskapene. Krav vil også komme fra bankene, forbrukere, investorer og myndigheter, forteller Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge: – SMBer som kan vise hvordan de jobber med klimamessige, sosiale og økonomiske forhold, vil de kommende årene ha et konkurransefortrinn. Av den grunn råder vi hele næringslivet til å begynne med bærekraftsrapportering. Og for å gå foran med et eksempel har vi nå utarbeidet vår første rapport.

SMBene er nøkkelen til et suksessfullt grønt skifte

– Små og mellomstore bedrifter utgjør 99 % av alle bedrifter i Norge. SMB-markedet i Europa står for mer enn 60 % av CO2-utslippene. SMB-virksomhetene er derfor nøkkelen til et suksessfullt grønt skifte, sier Rune Aale-Hansen: – Det holder ikke å bare rette oppmerksomheten mot den ene prosenten av næringslivet som de store bedriftene utgjør. Hele verdikjeden må bli bærekraftig, og da er SMBene en kritisk suksessfaktor.

Se Regnskap Norges bærekraftsrapport her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*