Mark Zwerner i ABB er med på å bygge et smart svensk felleskap(Foto: Cision/ABB)

Det Stockholm-baserte eiendomsutviklingsselskapet, S. Property Group, kunngjorde i dag at det har inngått avtaler med tre smarte infrastrukturleverandører: Vattenfall og Three Sweden, og kunngjorde en endelig avtale med Samsung Electronics. Partene er i fellesskap arrangert for å realisere løftet om morgendagens smarte og bærekraftige bymiljøer, og vil gjennom et eksisterende partnerskap mellom Samsung Electronics og ABB levere det aller siste innen smarthusteknologi. I 2022 vil S. Property Group begynne implementeringen av sitt første smarte urbane infrastrukturprosjekt ved Brobyholm-utbyggingen, et planlagt forstadsområde som ligger praktisk til 38 minutter med pendeltog fra Stockholms sentralstasjon.

Da S. Property Group kjøpte det ubebygde Brobyholm-området i 2021, anerkjente det en ideell mulighet til å investere i smart urban infrastruktur, hovedsakelig tilkobling og energi. Selskapet signerte deretter intensjonsavtaler, samt en endelig avtale, med store industrielle og dypteknologiske aktører. Samsung Electronics, Three Sweden og Vattenfall vil gå sammen med S. Property Group for å bygge Brobyholms grunnleggende digitale infrastruktur. Innsatsen tar sikte på å gi fremtidige innbyggere i utkantsamfunnet tjenester og funksjonalitet som muliggjør et mer bærekraftig, komfortabelt og meningsfylt liv.

Banebrytende teknologi

«Brobyholm-utviklingen vil utnytte banebrytende teknologi og innovasjoner som forbedrer folks liv og reduserer vår avhengighet av dyrebare planetariske ressurser. Men Brobyholm handler ikke bare om teknologi eller å bygge et futuristisk samfunn. Det handler om livet som teknologien gjør mulig. Få mer tid til familie, venner og meningsfulle sysler. Dette er livet Brobyholm vil tilby – bare en kort vei fra Stockholm, sier Keyvan Houshmand, administrerende direktør i S. Property Group.

Operatøren Three Sweden vil være ansvarlig for tilkobling, og verktøyet Vattenfall skal administrere energiforsyningen. Three Sweden skal bygge et 5G-nettverk som muliggjør digitale opplevelser. Vattenfall vil utvikle løsninger som gjør det mulig for Brobyholm-samfunnet å produsere solenergi og å lagre og dele energi effektivt.

«Vår visjon er å sette folk fri ved å tilby rask og pålitelig trådløs mobiltilkobling. 5G er neste generasjon mobil tilkobling som gir gode tjenester med svært høye hastigheter og lav ventetid. Brobyholm er et godt eksempel på fremtidssikring og nytenkning. Vi ser frem til å samarbeide med S. Property Group og dets partnere i dette banebrytende prosjektet,” sier Haval van Drumpt, administrerende direktør i Three Sweden.

Fossilfritt innen en generasjon

«Vattenfall har et klart mål om å muliggjøre fossilfritt liv innen én generasjon. Samarbeidet og det kommende nye fellesskapet er spennende skritt fremover i vår ambisjon og å skape fleksible, fremtidsrettede fossilfrie komplette løsninger som solcellepaneler, lagrings- og ladeløsninger. Vi er glade for å samarbeide med S. Property Group og dets partnere for å bringe bærekraftige energiløsninger til Brobyholm-utviklingen, sier Maria Juhlin-Hoff, direktør for Decentral Energy Solutions Nordics i Vattenfall.

Brobyholm-prosjektet er det første prosjektet som demonstrerer det holistiske teknologipartnerskapet mellom Samsung Electronics og ABB i Europa. Ved å koble Samsung Electronics SmartThings-applikasjon med ABB-free@home® og integrere fellesteknologiene med Brobyholms egne eiendomsadministrasjonssystemer, vil denne kombinerte løsningen gjøre det mulig for innbyggerne å spare energi og penger, samtidig som den reduserer karbonavtrykket og administrerer enheter og funksjoner i deres hjem gjennom en enkelt kilde.

«Bygninger og konstruksjoner bruker mer enn 30 prosent av verdens energi og genererer nesten 40 prosent av globale CO2-utslipp,» sier Mark Zwerner, visepresident Global Strategic Partnerships, ABB Electrifications Smart Buildings Division. «Den desidert største påvirkningen vi kan ha er gjennom utvikling og distribusjon av innovative teknologier for energistyring, energiforbruk og reduksjon av karbonutslipp samtidig som vi øker komforten og brukervennligheten gjennom et helhetlig smarthussystem. Dette gjelder ikke bare for en enkelt leilighet eller enkelthusnivå, men for hele samfunnet.»

Bygger smartere hjem

«Med SmartThings har Samsung skapt et økosystem av smarte apparater som gjør hjemmene smartere og mer effektive. Vi er glade for å bygge videre på det ved å samarbeide med ABB og S. Property Group for å utvide SmartThings-opplevelsen til nye kunder, noe som gjør det enklere for dem å redusere kostnader og miljøpåvirkning,” sier Emre Evinc, global direktør, IoT SmartThings hos Samsung Electronics.

«Hos Samsung ønsker vi at forbrukere skal kunne få tilgang til alt teknologien tilbyr i alle faser av livet deres. Fordelen med en smarthusteknologi ligger i dens tilpasning og hvordan hver enkelt innbygger kan sette opp et tilkoblet system for å gjøre livet bedre, sier Murtaza Bukhari, GM – Strategic Enterprise Partnerships Samsung Electronics UK and Europe.

Bobyholm i Sverige skal bygge opp et smart felleskap(Ill: Cision AB)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*