CEO Satya Nagellla i Microsoft samarbeider nå med Google(Foto: Microsoft)

Microsoft, Cloudflare og Google fremstår som de mest spam-vennlige Internett-leverandørene. Uønsket elektronisk kommunikasjon, kjent som spam, er i beste fall irriterende, men kan i verste fall utgjøre mange farer. Selv om spam-problemet er like gammelt som internett selv, har mange Internett-leverandører (ISP) gjort svært lite for å forhindre at spammere opererer fra nettverkene dere, skriver Microsoft i en pressemelding.

I følge dataene presentert av Atlas VPN-teamet, er Microsoft den mest spam-vennlige Internett-leverandøren med 433 aktuelle kjente spam-problemer per 4. november 2021. Den amerikanske teknologigiganten følges av andre multi-milliarder Internett-leverandører, som Cloudflare med 430 uløste spam-problemer og Google med 352 slike problemer til dags dato.

Tallene er basert på Spamhaus Project Spam ISPer og Spam Countries databaser. Databasene inneholder statistikk frem til 4. november 2021.

Neste opp er Kina, med 2531 spam-problemer, etterfulgt av Russland, som inntar den tredje posten på listen med 711 problemer.

Andre land på topp ti inkluderer Den dominikanske republikk (384), Japan (382), India (355), Sør-Korea (353), Mexico (341), Vietnam (308) og Tyrkia (299).

Kan være farlig

Selv om det meste av spam distribueres for kommersielle formål, kan noe spam være farlig. Spam kan inneholde ondsinnede lenker og vedlegg som kan installere skadelig programvare, spionprogrammer, trojanere og andre skadelige programmer som kan gi spammere tilgang til ofrenes datamaskiner.

Spam kan også brukes i spoofing eller phishing og sosiale angrep for å skaffe personlig informasjon som passord, bankkontoinformasjon og andre sensitive data.

Vi ser de ti beste spam-aktiverende landene i statistikken ovenfor.
På samme måte som mange Internett-leverandører er motvillige til å ta opp de stadig voksende spam-problemene, gjør mange land også svært lite for å bekjempe spammere som opererer innenfor deres grenser, og blir i hovedsak trygge havn for slike trusselaktører.

Per i dag er USA det mest spam-aktiverende landet med 3054 uløste spam-problemer knyttet til spam-kilder samt hosting av spam-tjenester.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*