Bring Frigo blir tyskeid(Foto: Mynewsdesk)

Det Posten-eide selskapet Bring Frigo AB i Sverige selges til det tyskbaserte investeringsselskapet Aurelius.

Posten Norge AS og Aurelius har i dag signert avtale om salg av aksjene i Bring Frigo AB med underliggende selskaper til Aurelius. Salget forutsetter godkjennelse av Konkurransetilsynet i Sverige.

Bring Frigo er markedsleder innen temperert logistikk i Sverige og driver et internasjonalt nettverk i Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Frankrike og Norge.

Investeringsselskapet Aurelius ser store muligheter i Bring Frigo konsernet fremover.

-Vi har et veldig positivt inntrykk av Bring Frigo og en grundig forståelse av det temperaturstyrte logistikkmarkedet. Vi har blitt imponert over ledelsen, de positive resultatene etter den nylig fullførte snuoperasjonen og de ambisiøse planene for selskapets fremtidige utvikling. Markedet for temperaturstyrt logistikk vokser, selv om virksomheten har blitt betydelig påvirket av Covid-19-pandemien det siste året. Som en spesialisert investor ser vi at Aurelius kan tilføre virksomheten stor verdi ved å bistå ledelsen i å håndtere eksisterende utfordringer og realisere fremtidig forbedringspotensial. Vi er glade for å ønske Bring Frigo velkommen til Aurelius-konsernet, sier Leif Lupp, administrerende direktør Aurelius Nordics

Transaksjonen gjennomføres av AURELIUS Equity Opportunities SE & Co. KGaA (ISIN: DE000A0JK2A8) og vil bli finansiert sammen med andre AURELIUS-enheter som investerer sammen.

Bring Frigo AB mener Aurelius er godt posisjonert for å ta selskapet videre og forbedre- og utvikle virksomheten videre i et konkurranseintensivt marked.

-Vi tror Aurelius vil være en god eier som har bedre forutsetninger for å utvikle virksomheten videre, sier konserndirektør Thomas Tscherning, styreleder i Bring Frigo AB og konserndirektør i Posten-konsernet.

– Vi ser frem imot å fortsette å utvikle Bring Frigo som et sterkt spesialistselskap innen matlogistikk, og sammen med Aurelius realisere vår ambisiøse forretningsplan i den hensikt å møte våre kunders behov. Med nye utviklede tjenester for en bærekraftig verdikjede vil vi forsterke vår posisjon som den ledende aktøren i Norden, sier Peter Haveneth VD Bring Frigo AB.

Bring Frigo AB driver et nettverk for temperert logistikk i Sverige og internasjonalt. Det omfatter transportmidler for temperert transport, kjøl- og fryselager, samt terminaler tilpasset for transport av varer i et temperaturkontroller nettverk. Bring Frigo hadde i 2020 en omsetning på om lag 2,4 mrd. svenske kroner. Antall ansatte er ca 900

AURELIUS Equity Opportunities SE & Co KGaA (www.aureliusinvest.com) er det børsnoterte holdingselskapet til AURELIUS Group, et paneuropeisk investeringskonsern med kontorer i München, London, Stockholm og Amsterdam. Med en langsiktig investeringshorisont fokuserer AURELIUS på oppkjøp av virksomheter med operasjonelt forbedrings og vekstpotensial, og har en lang investerings- og forvaltningskompetanse innen ulike bransjer.

Kontaktpersoner:

• Aurelius, Leif Lupp; leif.lupp@aureliusinvest.com

• Posten Norge, pressesjef Kenneth Pettersen

Direktør Leif Lupp i Nordics at Aurelius Group tar over( Foto:>Aurelius Nordics AB)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*