Innen 2032 ønsker Tyskland å tilrettelegge nesten 10 000 kilometer rørledninger for hydrogen, med investeringskostnader på knapt 20 milliarder euro. En ny lov skal sørge for fortgang i anleggsarbeidet.

Innen 2032 skal det foreligge et 9700 kilometer langt kjernenett av rørledninger som forbinder havner, industri, lagringsanlegg og kraftverk. Kartet over rørledningene ble presentert av det tyske næringsdepartementet og Tysk forening for fjernrøroperatører (Vereinigung der Fernleitungsnetzbetreiber, FNB) på en pressekonferanse tirsdag den 14. november. Ifølge FNB vil kostnadene beløpe seg til 19,8 milliarder euro. Vel 60 prosent kan dekkes av allerede eksisterende naturgassrør, mens den resterende mengden krever bygging av nye rørledninger. Ifølge Tysklands næringsminister Robert Habeck skal rørnettet også bygges opp med tanke på Europa.

Hydrogenet skal etter planen strømme fra 2025. Habeck annonserte at på samme måte som for de nye LNG-terminalene, skal en egen lov sørge for fortgang i byggingen. Dessuten skal regjeringen allerede på onsdag sørge for at finansieringen kommer på plass: Som med naturgass og elektrisitet, skal rørledningene betales gjennom brukeravgifter. Men ettersom det i starten vil være relativt få kunder, vil staten bidra til finansieringen i de neste 20 årene. Slik vil regjeringen sikre at prisen for bruk av hydrogen blir overkommelig og styrke utviklingen av hydrogenøkonomien, skriver Reuters.

Norsk-Tysk Handelskammer jobber for å styrke de norsk-tyske næringslivsforbindelsene og skape

nettverk og forretningsmuligheter på tvers av landene. Som tjenesteyter tilbyr vi blant annet rådgivning og messeassistanse til norske og tyske bedrifter som ønsker å bygge opp og utvide sine forretningsforbindelser i begge land. Som medlemsorganisasjon har vi et bredt nettverk av bedrifter innen norsk og tysk næringsliv. Slik ser det tyske gassnettet ut på planstadiet:( Kilde Microsoft.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*