Det kan være " to be or not to be" for Eurosonen når statsminister Alexis Tsipras og forbundskansler Angela Merkel  møtes i Bryssel mandag( Foto: rte.gr)
Tsipras og Merkel er hovedpersoner i en evenetuell gresk EU-løsning( Foto: rte.gr)
Manfred Weber og andre i Europaparlamentet med kraftig kritikk av den greske regjeringen, mens statsminister Alexis Tsipras kjemper for sitt lands overlevelse og har sendt inn en ny forespørsel om nye redningsmilliarder  fra ESM-fondet. «Vi har i dag vedtatt en meddelelse til ESM,» fortalte Tsipras Europaparlamentet i Strasbourg. Han understreket at det greske folk har nådd grensen for hva det kan tåle.

Samtidig får han gjennomgå av flere talere i Europaparlamentet. Manfred Weber fra tyske kristlig-sosialister og leder av EPP (European Peoples Party) serverte en solid salve med kritikk, blant annet om at Tsipras lyver for sitt folk. «Herr Tsipras, De sier ikke sannheten!» kom det fra talerstolen i Strasbourg i formiddag. Han henviste blant annet til løftet fra den greske regjeringen om at et nei ved folkeavstemmingen ville gi åpne banker på tirsdag.

«I dag er det onsdag og hvordan gikk det med bankene? Fortsatt stengt», sa han til applaus fra deler av forsamlingen.

Berlin kritiske – tøffe krav

Kilder Nordic News har vært i kontakt med i Berlin hevder at de tyske makthaverne er meget kritiske til den greske regjeringen ledet av Tsipras. For at tyskerne skal gå med på ytterligere lettelse i vilkårene, må grekerne vise reell reformvilje og ikke bare papirreformer. De må sørge for økt skatteinngang og skattereformer, og reelt bekjempe korrupsjon og svart økonomi. De må redusere pensjonsalderen og pensjonene.

Manfred Weber kom med kraftig kritikk av Tsipras i EU-parlamantet (foto: eppgroup.eu)
Manfred Weber kom med kraftig kritikk av Tsipras i EU-parlamantet (foto: eppgroup.eu)

Grekerne må belage seg på reduksjon i levestandard, siden de er et folk som har lånt seg til levestandard høyere enn mange av de EU land de krever skal betale for egen gjeld. De må realitetsorientere seg. Andre  EU lands skattebetalere kan ikke betale for greske skattesnytere. Det er også åpenlys kritikk mot den forrige finansministeren – Yanis Varoufakis: «Hellas må få en regjering som tror på sin egen politikk, ikke en som fører folket bak lyset, og kaller sine kreditorer despoter, nazister og gribber. Solidaritet med resten av Europa, og ikke bare med seg selv. Et Hellas som selv erkjenner skyld og tar ansvar», avslutter vår kilde. Og en viss fornyelse ligger det jo i at Tsipras nå har imøtekommet EU og IMF sitt krav om at Varoufakis må byttes ut.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*