NEW YORK (AP) – En dommer i New York beordret fredag ​​Donald Trump og selskapene hans til å betale 355 millioner dollar, og fant at de var engasjert i en årelang ordning for å lure banker og andre med regnskaper som blåste opp formuen hans. Trump trenger ikke å betale ut pengene umiddelbart ettersom en ankeprosess starter, men dommen er fortsatt et fantastisk tilbakeslag for den tidligere presidenten. New Yorks statsadvokat Letitia James saksökte Trump allerede i 20222, skriver Nordens Nyheter.

Den strenge straffen var en seier for New Yorks statsadvokat Letitia James, en demokrat, som saksøkte Trump for det hun sa var ikke bare harmløs skryt, men år med villedende praksis da han bygde den multinasjonale samlingen av skyskrapere, golfbaner og andre eiendommer som slynget ham til rikdom, berømmelse og Det hvite hus. James saksøkte Trump i 2022 i henhold til en delstatslov som autoriserer henne til å etterforske vedvarende svindel i forretningsforbindelser.

Hvis han til slutt blir tvunget til å betale, kan størrelsen på straffen, på toppen av tidligere dommer, dramatisk redusere hans økonomiske ressurser. Og det undergraver bildet av en suksessfull forretningsmann at han er nøye skreddersydd for å styrke hans usannsynlige oppgang fra en reality-TV-stjerne til en engang – og kanskje fremtidig – president, skriver Associated Press .

Donald Trump eraltså beordret til å betale 355 millioner dollar og er dermed utestengt fra kommersiell virksomhet i New York. Kjennelsen i Donald J. Trumps sivile svindelsak kan koste ham alle hans tilgjengelige penger.

Trump er altså pålagt å betale 355 millioner dollar og er utestengt fra virksomhet i New York-området. Kjennelsen i Donald Trumps sivile svindelsak kan koste ham alle hans tilgjengelige midler. Det hindrer ham også fra å drive en virksomhet i staten i tre år. Dommeren hindret også den tidligere presidentens voksne sønner fra å inneha topp-posisjoneri et hvilket som helst New York-selskap i to år. Trump, som bygde opp sitt rykte som en eiendomstitan, ble også utestengt fra å tjene som offiser eller direktør i et New York-selskap i tre år eller fra å få lån fra banker registrert i hjemlandet hans.

Hans eldste sønner, Trump Organization Executive Vice Presidents Donald Trump Jr. og Eric Trump, ble hver beordret til å betale 4 millioner dollar og utestengt fra å være offiserer i New York-selskaper i to år. Tidligere finansdirektør Allen Weisselberg ble dømt til å betale 1 million dollar. Den totale dommen på 364 millioner dollar holder Trump-organisasjonen i virksomhet: Dommeren trakk seg tilbake fra en tidligere kjennelse som ville ha oppløst den tidligere presidentens selskaper. Men hvis den opprettholdes, vil dommen tvinge frem en rystelse i toppen av selskap.

Dommer Arthur Engoron utstedte sin avgjørelse etter en 2½-måneders rettssak der den republikanske presidentens frontløper sverget under ed om at han var offer for et rigget rettssystem. Engoron konkluderte med at ekspertvitner som vitnet for forsvaret «bare benektet virkeligheten» og at Trump og hans medtiltalte «unnlot å akseptere ansvar» for sine handlinger.

«De ranet ikke en bank med våpen. Donald Trump er ikke Bernard Madoff. Likevel er tiltalte ikke i stand til å innrømme deres egne feil» skrev demokraten Engoron. Han sa at deres «fullstendige mangel på anger og anger grenser til patologisk svak dömmekraft.» «Svindelene som ble funnet her hopper av siden og sjokkerer samvittigheten,» la dommeren til, ifölge Associated Press.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*